Mathilde Pil en Quantera Global doneren 12.000 euro aan RotaryHelptOekraine.nl

Mathilde Pil Foto: Riet Galesloot

WEERT – Kunstenares Mathilde Pil is inkomend voorzitter van Rotary club Weert. Zij maakt zich ernstig zorgen over de humanitaire ramp die zich voltrekt in de Oekraïne. Duizenden mensen op de vlucht op zoek naar huisvesting en hulp. Zowel in Polen als Hongarije komen ontredderde vluchtelingen binnen. Er ontstaat een enorme hulpvraag. Ook in Weert worden in de voormalige kazerne vluchtelingen opgevangen.

Daarom heeft Mathilde Pil besloten om de actie RotaryHelptOekraine.nl te ondersteunen. De totale opbrengst van € 7.000,- van een speciale tentoonstelling gehouden op 13 maart jl. gaat naar deze actie. Daarnaast steunt haar man Theo Elshof met zijn bedrijf Quantera Global ditzelfde doel met een extra  € 5.000,- euro. Dit sluit sterk aan bij de kernwaarde het bedrijf: “in vrijheid vormgegeven”. Quantera Global is wereldwijd actief en vindt het daarom extra belangrijk dat iedereen zijn of haar keuzes maakt en bestaan in volledige vrijheid mag vormgeven.

De tentoonstelling is nog te zien tot en met tweede Paasdag 18 april In Atelier Galerie Mathilde Pil Tuurkesweg 8, Tungelroy of op afspraak (06-28408175). Info: www.mathildepil.nl

De expositie gaat over het thema Holland:

Holland, waterplassen, weerspiegeling.
Holland, holen en gaten,
vogels in de sneeuw.
Ik neem je mee naar de schoonheid van ons eigen land.
Veel reizen heb ik gemaakt naar verre oorden, warme landen, bonte kleuren.
De lockdown dwong mij om meer om me heen te kijken, rust en stilte te ervaren.
Uren heb ik me verwonderd, geschetst, geschilderd.
Dagen waren gevuld met de natuur, puur, ongedwongen vrij van haast en druk.
Nu alles weer open is en ik op een andere manier vrij ben,
zonder beperkingen, laat ik mijn werk zien.

Wat doet Rotary?
Duizenden Rotarians in Nederland ontplooien de mooiste activiteiten voor een ander, vaak in de buurt en achter de schermen. Van vluchtelingenhulp tot vakantieplezier voor álle kinderen, van wereldwijde poliobestrijding tot een brunch voor mantelzorgers.
www.rotaryweert.nl

Vorig artikelSchippers wereldwijd kiezen Keyport, kiezen Tinnemans
Volgend artikelHubert Mackus informateur coalitieonderhandelingen in Weert