Weerter ondernemers leveren hulpgoederen voor Oekraïne

Diederik Fetter en Emile Bruschinski

WEERT – De ondernemers Emile Bruschinski en Diederik Fetter zijn in het Poolse Kraków aangekomen met een busje vol hulpgoederen bestemd voor de inwoners van de Oekraïne.

In totaal zijn 5 vrachtwagenladingen met goederen variërend van babyvoeding, artikelen voor persoonlijke hygiëne en medische ontsmettingsmiddelen geleverd. De Weertenaar Emile Bruschinski, tevens honorair consul van Letland, heeft een bedrijf in milieutechniek in Weert en werd benaderd door een Engelse zakenpartner of hij wilde meehelpen. In totaal reden er vijf vrachtauto’s met hulpgoederen waarvan dus een uit Weert.

De goederen vanuit Weert met een waarde van ruim € 20.000,- werden geschonken door lokale bedrijven en Rotary Club Weert waar Bruschinski en Fetter beiden lid van zijn. Kunstenaar Mathilde Pil (inkomend voorzitter van de Rotary club Weert) leverde met een open galerieverkoop een flinke bijdrage aan deze opbrengst.

Vorig artikelBekendste zingende trucker van Nederland maakt protestlied
Volgend artikelRamon en Pascal komen voor tweede keer in actie voor Oekraïne