Rotary club Weert helpt township in Kaapstad

Rotary people of action

Rotary Club Weert ondersteunde dit jaar samen met Rotary Club Newlands en Rotary Club Noon Gun, beide uit Kaapstad, een water project in Township Europe. Township Europe is gelegen direct naast het vliegveld van Kaapstad. Er wonen 25.000 mensen in moeilijke omstandigheden. De overheid gedoogd deze townships maar ondersteunt ze nauwelijks. Voor steun zijn deze townships afhankelijk van externe organisaties zoals Rotary International.

Het project met een totale funding van ca. Euro 55.000,= betreft het aanleggen van een gemeenschapsplein, waterpunten, scheiding van riool en regenwater, een nieuw gemeenschapshuis en ondersteuning van een dagverblijf. Op zaterdag 9 april j.l. brachten een aantal leden van RC Weert een bezoek aan Township Europe om de feestelijke opening bij te wonen.

Rotary is een internationale organisatie. Onze leden zetten zich in om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen overal in de wereld te verbeteren. In bijna alle landen ter wereld vind je Rotaryclubs. Samen met andere clubs realiseren Rotarians internationale projecten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken.

Doel Rotary
De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk ‘Service above Self’. Bij Rotary doen we dat actief en maken we dat samen zichtbaar. Wij zijn People of Action. Iets van jezelf geven, dienstbaar zijn. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis.

Missie
Rotary biedt diensten aan anderen, bevordert integriteit en begrip voor elkaar in de wereld, bevordert goodwill en vrede door de samenwerking van zakelijke, professionele en maatschappelijke leiders.

Meer weten bezoek de websites www.rotary.nl/weert en www.rotaryweert.nl

Vorig artikelBrand in woning na klus aan dakgoot in Weert
Volgend artikelGratis beweegmiddag voor volwassenen in Heel