Lezing ‘Kasteel Nijenborgh, de geheimen achter de poort’

WEERT – Op zondag 11 december wordt een lezing gegeven over het voormalige Kasteelpark Nijenborgh, zijn bewoners en de roemruchte geschiedenis van dit rijksmonument aan de Biest. 

Oude en nieuwe kennis

De presentatie bundelt de kennis die daarover reeds bestond en doet verslag van de eerste voorlopige resultaten van het archeologisch en bouwhistorisch onderzoek. Dit vond de afgelopen jaren plaats op de voorburcht van kasteel Nijenborgh, tijdens de transformatie van Houthandel Scheijmans tot Kasteelpark Nijenborgh. Voor de indeling van de presentatie is voor een chronologische opzet gekozen. De geschiedenis van het kasteel is daarbij zoveel mogelijk verweven met die van de bewoners en gebeurtenissen die er plaatsvonden.

Praktische informatie

De lezing start om 13.00 uur in de Paterskerk, Biest 43 in Weert. Tickets zijn voor € 15,- verkrijgbaar via https://www.weertzzz.nl/product/wandelingen/rondleiding-11-12-paterskerk-de-dynastieke-grafkerk-van-de-graven-van-horne/, inclusief een ‘eigen’ kloosterbiertje na afloop én een exemplaar van het tijdschrift ‘Nijenborgh, de geheimen achter de poort’ . De lezing duurt tot ongeveer 14.00 uur en wordt opgevolgd door een bezoek aan kasteelpark Nijenborgh.

Rondleiding door de dynastieke kerk van de graven van Horne

Ben je geïnteresseerd in nog meer Weerter geschiedenis? Op zondag 6 én zondag 13 november wordt er een rondleiding gegeven door de dynastieke kerk van de graven van Horne, de Paterskerk. Voor zondag 13 november zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar via https://www.weertzzz.nl/product/wandelingen/rondleiding-1311-paterskerk-de-dynastieke-grafkerk-van-de-graven-van-horne/

Vorig artikelEmotioneel bezoek in Nederweert
Volgend artikelInzichten van fotograaf en auteur Hans Aarsman