Opgravingswerkzaamheden kasteel de Nijenborgh in Weert

WEERT – Zes weken lang hebben archeologen van bureau BAAC in opdracht van de gemeente Weert opgravingswerkzaamheden en onderzoek gedaan in het stadspark. Het onderzoek heeft een schat aan informatie opgeleverd over de vorm en inrichting van de voorburcht en heeft bovendien bijzondere vondsten opgeleverd.

Tijdens de opgravingen zijn weekjournaals gemaakt. De journaals zijn gemonteerd tot één videoreportage. Die geeft informatie over wat er allemaal aangetroffen is in de bodem. Meer informatie over de historie van deze plek is te lezen op de website www.weertvanhornestad.nl. Het publieksprogramma werd mogelijk gemaakt door de oudheidkundig genootschap de Aldenborgh, Stadsgidsen Weert en stichting Peel, Maas en Kempen.

Vorig artikelGroen licht voor FestiFallz op 8, 9 en 10 oktober
Volgend artikelStart bouw woningen Kapelheuvelstraat Swartbroek