Hubert Mackus informateur coalitieonderhandelingen in Weert

Hubert Mackus

WEERT – De partijen in de gemeenteraad van Weert zijn op 21 maart 2022 bijeen gekomen om de verkiezingsuitslag te bespreken. Ook is gesproken over het verdere proces om te komen tot een bestuur voor Weert.

De partijen hebben op voordracht van Weert Lokaal de heer Hubert Mackus gevraagd als informateur. Een informateur treedt op als onafhankelijk adviseur in de onderhandelingen tussen partijen om te komen tot een gemeentebestuur. Hij voert gesprekken met individuele partijen en brengt advies uit over zijn bevindingen aan de gemeenteraad in een openbare raadsvergadering.

De heer Mackus beschikt over ruime bestuurlijke ervaring en is door zijn jarenlange gemeentelijke ervaring in de regio bekend met de gemeente Weert. De heer Mackus is bereid om de taak van informateur op zich te nemen.

De komende weken vinden de gesprekken tussen informateur en individuele partijen plaats.

Vorig artikelMathilde Pil en Quantera Global doneren 12.000 euro aan RotaryHelptOekraine.nl
Volgend artikelKom kennismaken met Rotary club Weert