Destination Unknown strijkt neer in Roermond

Foto via Weert de Gekste

ROERMOND – Destination Unknown is een nomadische organisatie die jonge talentvolle kunstenaars een werkperiode biedt in panden die tijdelijk leeg staan; wachtend op een nieuwe eigenaar of klaar voor de sloop. Dit jaar is de organisatie neergestreken op het voormalige Philipsterrein in Roermond. Een groep van 10 jonge kunstenaars is er in de maanden juli, augustus en september aan het werk. De kunstenaars worden uitgedaagd site-specifiek werk te ontwikkelen dat een relatie aangaat met de specifieke condities van de ruimte.

Het laatste weekend van september worden de deuren geopend voor publiek. Deelnemende kunstenaars tonen hun werk en gaan in gesprek met bezoekers. Zij hopen je te ontmoeten in het weekend van 29, 30 september en 1 oktober 2023. Hester van Tongerlo en Linda Lenssen geven rondleidingen op 30 september en 1 oktober om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Aanmelden kan via deze link: https://www.destinationunknown.nu/du2023/.

Praktische informatie

De deelnemende kunstenaars zijn:

  • Michele Bazzoli 
  • Yeonwoo Chang 
  • Ratri Notosudirdjo
  • Karla Paredes 
  • Daan Russcher 
  • Caroline Sarneel
  • Lola Schot 
  • Sjors Smit 
  • Renée Stravers
  • Juliana Zepka 

Het voormalige Philipsterrein waarop de organisatie is neergestreken ligt aan de Bredeweg 10 in Roermond. Op vrijdag 29 september is de expositie van de kunstenaars geopend van 19.00 tot 23.00 uur en op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober van 10.00 tot 17.00 uur.

Vorig artikelDerde editie Strade Leudal op 24 september
Volgend artikelInternationaal slagwerkfestival in Limburg