Keyport en Crossroads: samenwerken aan een sterk MKB

Een locatie vol bedrijvigheid en connecties die voor ondernemers in beide regio’s veel kansen biedt. Een mooi startpunt voor een vruchtbare en resultaatgerichte samenwerking.

Keyportregio – Op 8 september jl. brachten programmamanagers Lucien Bongers (Crossroads/ Noord-Limburg) en Hans Corsten namens Keyport (Midden-Limburg en de gemeente Cranendonck) een bezoek aan Innovatiecentrum Weert.

Een locatie vol bedrijvigheid en connecties die voor ondernemers in beide regio’s veel kansen biedt. Een mooi startpunt voor een vruchtbare en resultaatgerichte samenwerking.

Hans Corsten:

“Het agrocomplex is een belangrijk onderdeel van de Noord- en Midden-Limburgse economie. In beide regio’s goed ontwikkeld, met een primaire productie die relatief sterk gespecialiseerd is. Keyport en Crossroads gaan op zoek naar de kansen die dat biedt om beide regio’s te versterken.”

Samenwerken aan een vitaal en innovatief MKB
Dat samenwerken van grote toegevoegde waarde kan zijn, kan iedere ondernemer beamen. Maar om het ook echt te doen, dat is een ander verhaal. Sinds kort voegt Hans Corsten (programmamanager Agribusiness Keyport) de daad bij het woord. Naast zijn rol bij Keyport is Hans ook actief bij Crossroads. “Om de krachten te bundelen en kennis en netwerk uit te wisselen. Want samen is sneller en beter dan alleen”.

Noord-Limburg en de regio Keyport lijken veel op elkaar. De demografische en economische ontwikkelingen zijn vergelijkbaar. De vraagstukken en uitdagingen voor ondernemers ook. Vandaar dat beide Economic Development Boards tot de conclusie zijn gekomen dat het verkennen van samenwerken een stap in de goede richting is voor beide regio’s. Allereerst in de Maakindustrie en de Agrifoodsector.

Netwerk, kennis en kunde bundelen om beide regio’s te versterken.

Nieuwe partnerbedrijven in de Maak en Agrifood Sector
Een van de eerste activiteiten is een bezoek brengen aan interessante, potentiele partnerbedrijven in elkaars werkveld. “Zodat we ondernemers laten zien welke ontwikkelingen er al zijn. En hoe ze daarop kunnen aansluiten.” Zo ging Lucien samen met Hans naar Stefan Lemmens van Bio Particles International B.V., gevestigd in het Innovatiecentrum Weert. Bio Particles International B.V. is een onderneming gespecialiseerd in het verwerken en valoriseren van allerlei verschillende reststromen op circulaire wijze. Bio Particles International B.V. is een uitstekend voorbeeld van een partnerbedrijf dat ingezet kan worden wanneer er een vraag vanuit de agrofoodsector komt naar een oplossing van reststroomverwerking.

Denk je dat jouw bedrijf van toegevoegde waarde kan zijn voor ons netwerk? Neem dan contact op met Hans Corsten via [email protected] of 06 – 53589994

Hans Corsten: “We kijken er naar uit om de samenwerking met Crossroads verder te verkennen zodat we ondernemers in de Maak en Agrifoodsector nog beter kunnen ondersteunen. Met duurzame/circulaire projecten en succesvolle innovaties in de praktijk!”


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

BRONKeyport
Vorig artikelSamenwerking ondernemers binnenstad Roermond voortgezet
Volgend artikelCoöperatieve Energie-opslag op zonnepark Altweerterheide