Samenwerking ondernemers binnenstad Roermond voortgezet

Centrum van Roermond. Foto: Google Maps

ROERMOND – Een meerderheid van de Roermondse ondernemers in de binnenstad heeft gestemd voor het verlengen van de BIZ (Bedrijven Investerings Zone).

De BIZ is een gezamenlijk fonds waar alle ondernemers aan meebetalen. In Roermond is de bijdrage afhankelijk van de WOZ-waarde van hun pand. Uit het fonds worden investeringen gedaan op het gebied van amusement, veiligheid en aankleding.

Draagvlakmeting
De BIZ geldt steeds voor een periode van vijf jaar. Na afloop van die periode wordt er gestemd om het fonds voort te zetten. Voorwaarde voor de BIZ is dat voldoende ondernemers voor stemmen. In totaal bracht 67 procent van de ondernemers een stem uit. Hiervan stemde 72,6 procent voor de BIZ. Dat is 0,4 procent meer dan vijf jaar geleden.

Vorig artikelDraaiorgeltjesdag als ode aan de kermis
Volgend artikelKeyport en Crossroads: samenwerken aan een sterk MKB