Nostalgische kermisdagen op Eynderhoof in Nederweert-Eind

NEDERWEERT-EIND – Waar kun je tegenwoordig nog voor 10 cent een ritje maken op de carrousel of in de zweefmolen? Het openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind organiseert ook dit jaar weer een prachtige nostalgische kinderkermis met diverse attracties en bezienswaardigheden.

De authentieke kermissen in de dorpskernen hebben het zwaar in de concurrentie met de zeer grote en vaak ook zeer bruisende activiteiten in steden als Tilburg en Weert. De tijd waar de kermis nog een feest was rond de kerk, de attracties beperkt bleven en het bier rijkelijk vloeide is voorbij. Maar niet op Eynderhoof, de plek in Zuid Nederland waar oude traditie, gebruiken en ambachten als vanzelfsprekend worden onderhouden en gedemonstreerd. 

Een luchtschommel uit 1924, een zweefmolen uit 1951, een paardjesmolen uit 1950, een carrousel uit begin 1900 en niet te vergeten een Kop van Jut. Daarnaast kunnen de kinderen vele prijsjes winnen bij het visjes hengelen, blikgooien, Holle Bolle Gijs en het kegelspel. Allemaal veilig uiteraard en met voldoende toezicht bij de attracties. 

De kermis is vooral bedoeld voor de kinderen tot 12 jaar, maar het wordt een feest voor het hele gezin. Voldoende lekkernijen en versnaperingen en plek op het terras voor een verse kop koffie, thee met gebak uit eigen bakhuis. 

Het museum is gedurende de kinderkermis geheel in bedrijf en de ambachtslieden vertellen graag over hun bijdrage aan de bouw of het onderhoud van de kermis. 

Naast entree betaal je echt maar 10 cent voor een kaartje voor een van de attracties of spellen en zorgt de sfeer voor een geweldige middag voor het hele gezin. Schommel of zweef je mee?

Meer informatie over de nostalgische kermis, de openingstijden en de entree van Eynderhoof is te vinden op de website www.eynderhoof.nl.

Vorig artikelZware mishandeling tijdens kermis in Panningen
Volgend artikelPrincipeverzoek vervangende nieuwbouw ‘t Zonnehuis in Weert