Terugblik op geslaagd Eynder Pieck Festeyn

NEDERWEERT-EIND – Een groter compliment konden de bezoekers de organisatie, maar vooral ook de meer dan 400 figuranten, artiesten en vrijwilligers tijdens het afgelopen weekend niet geven. In grote getalen waren ze te gast in het Limburgs Openluchtmuseum en werden ze verwend met hapjes, drankjes, tal van mooie ingerichte stands, circus en straattheater. Overwegend vrijwilligers met hetzelfde doel: de bezoekers trakteren op een mooie middag.

5000 bezoekers

Tijdens beide dagen ontving het Eynder Pieck Festeyn in totaal 5000 bezoekers, waarbij velen de zondag druk en anderen “gezellig vol” betitelden. Maar uiteindelijk was er op het terrein voldoende ruimte om alle vriendelijke en goed gehumeurde mensen een plek te bieden en te laten genieten van alle activiteiten. De veldwachter had vooral zijn handen vol aan de straatschoffies maar meldde verder geen ongeregeldheden.

Lat ligt hoog

Het terrein van Openluchtmuseum Eynderhoof is ondertussen weer in de oude vertrouwde staat van het gezelligste openluchtmuseum van het Zuiden terug getoverd. De organisatie is bezig met de evaluatie en alle adviezen ter verbetering worden weer verwerkt in de draaiboeken. De lat voor een volgend Eynder Pieck Festeyn ligt met het succes van dit weekend weer hoger maar inmiddels worden de plannen voor een volgende editie in 2024 weer gesmeed. Alle zorgvuldige voorbereidingen hebben geloond.

Een groot compliment aan alle vrijwilligers die deze editie weer hun beste beentje voor hebben gezet. Het was een bijzondere prestatie die voor Nederweert-Eind zo kenmerkend is.

Vorig artikelMinidocu met de laatste Birgittijnse slotzuster
Volgend artikelExtra zitplaatsen Antje de Musical in Weert te koop