Fietstocht ‘Rondje Weert’ met stadsgids

WEERT – Stadsgidsen Weert organiseren op zondag 12 juni een ‘open’ fietstocht, ‘Rondje Weert’ genaamd. De start is om 14.00 uur bij de kasteelpoort ‘Nijenborgh’ op de Biest. De fietstocht duurt ongeveer 3 uur.

Prachtige tocht

‘Weert, de groenste regio van de wereld’. Zo presenteert de gemeente zich graag aan de buitenwereld. Tikkeltje overdreven? Feit is dat de omgeving van Weert verrassend groen is. Kortom: deze fraaie omgeving vraagt om een verkenning per fiets onder leiding van een stadsgids.

De route loopt door de prachtige natuur van de gemeente Weert. Er wordt niet alleen aandacht geschonken aan het bijzondere gevarieerde landschap in ‘de groenste regio van de wereld’ , maar ook aan kerken en kapellen, schansen en grafheuvels.

De route heeft een lengte van circa 27 kilometer. De kosten bedragen 3 euro per persoon; kinderen tot 12 jaar gratis.

Inschrijven

Aanmelden kan per email via [email protected] vóór vrijdag 10 juni onder vermelding van Rondje Weert.  Tevens dient het aantal deelnemende personen vermeld te worden.

Vorig artikelVan migratie naar integratie – Het begeleiden van migranten vanuit een contextueel perspectief
Volgend artikelVan Horne Pop 2022 in Weert op vrijdag 24 juni