Actuele thema’s in de spotlight tijdens Arbeidsrecht Congres

Hayat Barrahmun en Monique Schreurs

Boels Zanders Advocaten organiseert op 23 juni het jaarlijks Arbeidsrecht Congres in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Tijdens dit evenement passeren interessante en uiterst actuele arbeidsrechtelijke thema’s de revue. Hoe om te gaan met het schreeuwend tekort aan arbeidskrachten? Wat te doen bij een datalek? Hoe borg je de privacy van je werknemers? En met welke nieuwe wettelijke voorschriften moeten ondernemers met ingang van 1 augustus aanstaande rekening houden? Vragen waar advocaten Monique Schreurs en Hayat Barrahmun wel raad mee weten.

Het advocatenkantoor organiseert dit congres al ruim vijftien jaar, in coronatijd gebeurde dit digitaal. Hayat: “Eindelijk mag het evenement weer fysiek plaatsvinden. De interactie, het samenkomen en de mogelijkheid om achteraf te netwerken zijn essentieel.” Het Arbeidsrecht Congres trekt jaarlijks ongeveer 200 bezoekers, niet alleen cliënten maar ook andere geïnteresseerden. Hayat vervolgt: “We behandelen actualiteiten, zoals ieder jaar. Dit jaar focussen wij op nieuwe regelgeving waardoor het van belang wordt arbeidsovereenkomsten en arbeidsreglementen goed te controleren en aan te passen. We gaan in op oplossingen die het arbeidsrecht kan bieden bij het boeien en binden van werknemers, wat in de krappe arbeidsmarkt van essentieel belang is. Daarnaast zullen we kennis delen over privacy, datalekken en bewaartermijnen op de werkplek. Boels Zanders heeft als het grootste advocatenkantoor van Zuidoost-Nederland veel kennis en ervaring in huis, die we graag delen.”

Privacy op de werkvloer
Monique is onder andere gespecialiseerd in gegevensbescherming en privacy, een thema waar sinds de komst van de AVG veel over te doen is. Oók op de werkvloer. “Je moet als ondernemer bewust zijn van wat mag en wat niet”, vertelt Monique. “Er wordt té veel, té lang bewaard. En omdat tegenwoordig alles digitaal wordt opgeslagen, kunnen gegevens met één druk op de knop op de verkeerde plek belanden.” Maar ook de werknemers moeten op de hoogte zijn. Helaas blijft het gebeuren dat iemand op een link in een phishingmail klikt, met bijvoorbeeld een datalek als gevolg. Hoe je als organisatie een datalek kunt voorkomen of ermee omgaat als het toch misgaat, legt Monique tijdens het congres uit.

Dichtbij de cliënt
“Onze advocaten adviseren en procederen niet alleen, maar in toenemende mate werken ze ook bij onze cliënten in huis. Wij krijgen steeds vaker de vraag om door middel van detachering van onze advocaten de cliënten te ondersteunen. Daarnaast geven wij in-house trainingen en workshops aan onze cliënten”, legt Hayat uit. “Op deze manier staan wij echt dichtbij de cliënt.”

“Als ondernemer wil je bezig zijn met het runnen van je onderneming, het liefst op een zo slim mogelijke manier. Laat je tijdens het Arbeidsrecht Congres op 23 juni dan ook bijpraten én inspireren door de advocaten van Boels Zanders”, aldus Monique en Hayat.

Vorig artikelOnthullende ‘Vriendenreünie’ op 13 juni in Horn
Volgend artikelKunstproject Verweerthout