Kunstproject Verweerthout

Bij verschillende opgravingen in en om Weert ( o.a. Kampershoek en Laarveld) is maar liefst 6000 kilo Romeins hout, (ca. 100 voor Christus) veelal afkomstig van waterputten, bovengronds gekomen. Nadat archeologen dit hout hebben gearchiveerd, zou het vernietigd worden.

Stichting Kunstcentrum Weert (SKW) heeft het Romeinse hout geadopteerd en zich tot taak gesteld om tezamen met de burgers van Weert, jong en oud, middels een kunst-participatie-project een blijvend kunstzinnig aandenken aan het Romeinse hout in het vernieuwde Stadspark te maken.

In “samenwerking met de Romeinen” hebben kunstenaars van SKW diverse objecten gecreëerd, die tijdens de feestelijke opening van het Kasteelpark Nijenborgh te Weert op 5 en 6 juni tentoongesteld zullen worden in de werkmanshuizen op de Biest 43 (achter het Franciscushuis).

Wij nodigen iedereen uit om op beide Pinksterdagen tussen 11.00 en 17.00uur het park én de tentoonstelling te komen bezoeken. Wil jij ook een stuk archeologisch Romeins hout om te bewerken, kom dan een van beide dagen naar het Kastelenpark Nijenborgh te Weert (Veld Noord) waar leden van het Kunstcentrum ze zullen uitdelen, zodat ook jij een bijdrage kunt leveren aan het geweldig kunstwerk dat straks in het park geplaatst gaat worden, álle werkstukken worden er onderdeel van! (2023) Kom inspiratie opdoen en doe vooral mee! Diverse kunstenaars zijn beide dagen aanwezig en kunnen je aanwijzingen geven hoe je jouw stuk hout kunt bewerken, alles mag! Jouw kunstwerk lever je op 8 juli a.s. tussen 15.00 en 19.00uur in bij de Paterskerk op Biest 34. Daar worden ze allen tentoongesteld op 9 en 10 juli a.s. tussen 11.00 en 17.00uur, waar je ook alle andere ingeleverde kunstwerken kunt bewonderen en hun makers ontmoeten tijdens een gezellig samenzijn.

Vorig artikelActuele thema’s in de spotlight tijdens Arbeidsrecht Congres
Volgend artikelOnthulling informatiebord en monument ’70 jaar Molukkers in Weert’