Enthousiaste reacties openingsweekend stadspark Weert

WEERT – Op woensdag 23 februari werd in de Paterskerk een bijeenkomst georganiseerd waarbij in grove lijnen de plannen voor de feestelijke opening van het Weerter stadspark werden gepresenteerd. Veel lokale verenigingen hadden gehoor gegeven op de oproep aanwezig te zijn en de presentatie mocht op enthousiaste reacties rekenen.

Vanaf begin 2021 wordt er in opdracht van de Gemeente Weert hard gewerkt in het Weerter stadspark. Het park wordt helemaal opnieuw ingericht. De voormalige voorburcht van kasteel de Nijenborgh gaat een nieuwe, centrale rol gaat vervullen.

Om na een intensieve periode van verbouwing het nieuwe stadspark op feestelijke wijze te openen, wordt een openingsweekend vol activiteiten georganiseerd voor álle Weertenaren op zondag 5 en maandag 6 juni 2022 (Pinksteren).

Het stadspark van Weert herbergt veel kenmerkende verhalen en karakteristieke elementen. Een groen hart dat in een gloednieuwe gedaante klaar is voor de toekomst, waarin het verhaal van de rijke historie van Weert wordt verteld. Maar ook een plek waar recreatief verblijf op een natuurlijke wijze samenkomt met cultuur, historie en klimaatadaptatie. Dit zijn de centrale thema’s van het openingsweekend.

Enthousiaste reacties

Tijdens de introductiebijeenkomst presenteerde projectcoördinator Sander Bus namens Stichting 1568 de plannen. Bewust niet concreet, zo gaf hij aan, want de organisatie ziet graag het lokale verenigingsleven de feestelijkheden vormgeven. Zo wordt het openingsweekend van en voor de Weertenaar. De presentatie mocht rekenen op enthousiaste reacties en bij de aanwezigen ontstonden spontaan creatieve ideeën en voorstellen tot samenwerking. Zo dachten vertegenwoordigers van enkele koren aan een gezamenlijk programma en werden tussen de aanwezige scoutingorganisaties enkele technische mogelijkheden overlegd.

Het openingsprogramma wordt verspreid over de twee dagen van Pinksteren. Op de zondag staan activiteiten in het teken van ‘Stadspark anno 1568’, maandag is dat ‘Stadspark anno 2022.’ Op de maandagavond is men daarnaast voornemens extra aandacht te schenken aan muziek en cultuur tijdens de ‘Avond van het stadspark.’

Inzenden ideeën

Tot en met 19 maart wordt verenigingen die interesse hebben deel te nemen aan het feestelijke openingsweekend de mogelijkheid geboden ideeën in te sturen. Daarbij wordt niet gezocht naar activiteiten buiten de comfortzone van de verenigingen, maar juist naar iets wat de kracht van eigen vereniging benadrukt en zodoende een authentieke uitstraling geeft.

Ideeën kunnen, voorzien van beknopte omschrijving en praktische zaken als tijdsduur, omvang en eventuele benodigdheden gestuurd worden aan [email protected]. Voor april beoordeelt de organisatie de inzendingen om met deze keuzes te werken aan het definitieve programma.

Vorig artikelOvereenstemming over herontwikkeling gebied Staat in Nederweert
Volgend artikelWethouders bezoeken bouwplaats Natuur- en Milieucentrum Weert