Overeenstemming over herontwikkeling gebied Staat in Nederweert

NEDERWEERT – Buiten is het nog niet te zien, maar er zijn flinke stappen gezet in de herontwikkeling van de oude bedrijfslocatie Staat (oude en ‘nieuwe’ boerenbond, autogarage en tussengelegen bedrijfspand) in Nederweert. Al jaren vonden er gesprekken plaats tussen de gemeente en een aantal eigenaren met het oog op een herontwikkeling. Die gaat er nu komen.

Overeenkomst

De drie eigenaren zijn een overeenkomst aangegaan met een projectontwikkelaar, waardoor alle gronden in één hand zijn. Daarmee is de weg vrij voor één integraal plan voor het gebied. Dat komt een snelle ontwikkeling ten goede. “Zeker in deze tijden van woningnood voor bepaalde doelgroepen is het omvormen van deze ‘rotte plek’ naar woningen voor onder meer starters en senioren erg welkom,” aldus wethouder Koolen.

Randvoorwaarden

Doordat de locatie nu in handen is van één eigenaar, kan er vaart worden gemaakt. Het college heeft randvoorwaarden opgesteld voor een nieuw ontwerp, om richting te bepalen. Ook is de toezegging gedaan dat de gemeente een gedeelte van de bestemmingsplanprocedure voor haar rekening neemt. Op die manier stimuleren we een snelle ontwikkeling,” licht Koolen toe.

Snel de schop in de grond

De bedrijfslocatie ligt middenin een woonwijk en de opstallen zijn niet meer passend in deze omgeving.

Momenteel vindt er nauw overleg plaats met de gemeente over een nieuwe invulling. De betrokken partijen hebben er het volste vertrouwen in dat een ontwikkeling binnen afzienbare tijd van de grond gaat komen en de schop de grond in kan. “Wij zijn er klaar voor” zegt Bart Coolen, projectontwikkelaar en nieuwe eigenaar “hoe eerder we deze plek kunnen aanpakken hoe beter!”

Vorig artikelGemengd bedrijf gebroeders Koppen
Volgend artikelEnthousiaste reacties openingsweekend stadspark Weert