Wethouders bezoeken bouwplaats Natuur- en Milieucentrum Weert

WEERT – Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man werkt letterlijk en figuurlijk aan zijn ambities. Het gebouw was echter niet meer geschikt voor de toenemende vraag naar educatieve activiteiten en bood onvoldoende ruimte voor de 11 groene kernpartners. In het najaar is gestart met een grote verbouwing van het centrum, waarbij het creëren van meer ruimte voor activiteiten en verduurzaming het uitgangspunt zijn. Vrijdagmiddag 25 februari werd het centrum bezocht door wethouders van de gemeente Weert Wendy van Eijk, Martijn van den Heuvel en Henk van de Loo. Zij kregen een rondleiding van Simone Raemakers, coördinator van het NMC, en bestuursleden Gerard Schreurs en Jan Rutjens.

Eyecatcher

De verbouwing vordert gestaag en de basis van de aanbouwen staat: zowel de grote zaal, het leslokaal als het magazijn hebben meer ruimte gekregen. Met name de grote zaal, waar regelmatig bijeenkomsten en tentoonstellingen zijn, is een echte eyecatcher geworden. De nieuwe, grote pui met veel glas en een schuifpui, kon op veel bewondering rekenen van de wethouders. Er is nu veel meer verbinding met de tuin en de natuur om het gebouw, waar het juist bij het NMC allemaal om draait.

Oplevering

Nu de ruwbouw klaar is, volgt de afwerking van de ruimtes aan de binnenkant. Hier wordt onder andere lokaal hout van Stichting Weerterlandhout voor gebruikt. Eind maart zal de verbouwing gereed zijn en kan het NMC feestelijk worden heropend. In de tussentijd is het centrum gewoon open voor bezoekers. Wel kan er ter plekke sprake zijn van overlast door de werkzaamheden.

Vorig artikelEnthousiaste reacties openingsweekend stadspark Weert
Volgend artikelViering van St. Patrick’s Day in Weert