Inspirerende ontbijtsessie voor ondernemers Leudal

Keyportregio – Op 29 januari jl. organiseerde de gemeente Leudal een ontbijtsessie voor haar ondernemers. Het doel? Ondernemers informeren over actuele Keyport projecten. Wethouder Martens van de gemeente Leudal licht toe:

“Onze gemeente heeft relatief veel kleine MKB bedrijven. En juist zij kunnen hun voordeel doen met de projecten van Keyport. Omdat deze projecten inspelen op de belangrijkste uitdagingen van vandaag. Denk dan bijvoorbeeld aan de krapte op de arbeidsmarkt en het binden en boeien van jong talent. Of aan innovatie en de omslag van lineair naar circulair. Grote vraagstukken waar je als ondernemer alleen vaak niet aan toe komt. Maar die wel cruciaal zijn voor de koers van je bedrijf en je bestaansrecht in de toekomst .” Het werd een inspirerend begin van de dag.

Veel energie en enthousiasme
“De opkomst was goed, zo’n 20 ondernemers, een mooie mix van bedrijven. We waren te gast bij Scholengemeenschap Sint Ursula – ook een actieve Keyportpartner – die recent een onderzoek heeft gedaan naar de toekomstige huisvestingsmogelijkheden. Daarbij komt ook de vraag op hoe lokale ondernemers een rol kunnen spelen bij de toekomst van het onderwijs. Het leerlingen aantal loopt terug. Kiezen we voor nieuwbouw of zijn er andere opties? En wat kunnen we nu al doen om jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de techniek? Een vraag die perfect aansloot bij een van de projecten die aan bod kwamen.“

Samen inspelen op regionale uitdagingen
Tijdens de ontbijtsessie volgde een kleine greep uit de Keyportprojecten die inspelen op de krapte en de mismatch op de arbeidsmarkt. Die de aansluiting tussen het onderwijs en bedrijfsleven verbeteren. En die bijdragen aan de profilering van het regionale bedrijfsleven en het versterken van de economische structuur:


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.