Ruime meerderheid ondernemers Ittervoort stemt voor oprichting BIZ

Bedrijventerrein in Ittervoort. Foto: Google Maps

LEUDAL – Een ruime meerderheid (75%) van de ondernemers op het bedrijventerrein in Ittervoort zegt Ja! tegen de oprichting van een Bedrijven Investeringszone (BIZ). Dat blijkt uit de draagvlakmeting waarvan de uitslag op dinsdag 18 februari jl. door de gemeente bekend werd gemaakt. Er blijkt meer dan voldoende steun aanwezig te zijn voor de start van een BIZ voor een periode van 5 jaar.

Investeren in openbare ruimte
De BIZ is een ondernemers investeringsfonds dat staat voor een opwaardering van de openbare ruimte in brede zin. Hierbij wordt vanuit het collectief geïnvesteerd in de openbare ruimte. Het is een fonds voor en door ondernemers. Ze bepalen zelf op welke wijze de middelen besteed worden. De gemeente verzorgt de jaarlijkse heffing en inning en dient de plannen van de stichting goed te keuren.

Belang structurele collectieve samenwerking
“Op veel bedrijventerreinen in de regio is al geruime tijd het belang aangetoond van structurele collectieve samenwerking. Dit zal ook op Ittervoort van toepassing zijn. De BIZ voor je bedrijventerrein levert voor iedereen voordelen op” aldus Jan Adams, voorzitter van de stichting BIZ Ittervoort.

Positief
Ook de gemeente Leudal is positief. Wethouder Piet Verlinden geeft aan “grote waardering te hebben voor de ondernemers op het bedrijventerrein. Door in ruime meerderheid de oprichting van de BIZ te steunen, geven de ondernemers het signaal af door samenwerking het bedrijventerrein in Ittervoort een boost te willen geven”.

Activiteiten
Het industrieterrein moet aantrekkelijk blijven voor bestaande en nieuwe bedrijven. De Stichting BIZ bedrijventerrein Ittervoort zal de inkomsten besteden aan extra groenonderhoud, een zo groot mogelijk dekkende camerabewaking op het industrieterrein, het uitbreiden van AED netwerk, onderzoek naar afvalstromen en niet op de laatste plaats verduurzaming van het bedrijventerrein.

Uitslag draagvlakmeting
Meer dan de helft van de eigenaren bracht een stem uit. Minimaal twee derde moest voor stemmen. Deze ‘ja stemmers’ moesten meer WOZ-waarde vertegenwoordigen dan de tegenstemmers. Aan alle drie de gestelde criteria werd ruimschoots voldaan.

“Een zeer bevredigende uitslag, met alle ondernemers en de gemeente Leudal kunnen we nu flinke stappen voorwaarts zetten op het gebied van met name verduurzaming” aldus Bas Blezer, vice-voorzitter van de Stichting BIZ Ittervoort.