‘Waat un Pertret’, thema Koldergallereej 2020

Weert – Zoals de Rog bij de Rogstaekers, hoort de Kolder bij de Weerter Karnaval. Op vrijdag 7 februari 2020 vindt bij café De Tramhalt wederom de traditionele opening van de Koldergallereej plaats. Het belooft iets zeer speciaals te worden! De 16 kolderkunstenaars hebben met hun ludieke bijdrage aan het carnavalsseizoen dit jaar gekozen voor het thema ‘Waat un Pertret’. Er zijn vele werken gesignaleerd van typische Weerter “Pertretten”.

Kolderkunst voor het goede doel!

Hét symbool van de Rogstaekers is de rog, in het historische rogstaekersverhaal vaak afgebeeld als de duivel. Voor de openingsact van de tentoonstelling hebben de kolderkunstenaars zowel de Rogstaekersprins Tim dun Eerste als wethouder Geert Gabriëls bereid gevonden een totale metamorfose te ondergaan. Zij zullen die avond getransformeerd worden tot duivels! De twee ‘duuvelspertrette’ die dit oplevert zullen tijdens de veiling op vrijdag na carnaval verkocht worden aan de hoogste bieder. De opbrengst gaat naar drie Weerter meiden die als vrijwilligers in april naar Lesbos afreizen om daar te helpen in de overvolle vluchtelingenkampen. Tijdens de opening zal ras komediant en buutreedner Charly Wijen een optreden verzorgen en zijn, naast meer dan 60 kolderkunstwerken, ook enkele kolder bijdragen van de Ladies’ Circle Weert te bewonderen. De werken van de “Ladies” worden eveneens voor een goed doel geveild op de vrijdag na de carnaval. Hiernaast wordt ook een fraai schilderij van “koldernestor” Jan Tullemans geveild voor het goede doel.

Kom feesten, kijken en kopen!

De presentatie van de kolderieke veiling is in de vertrouwde handen van Iris van de Zanden en Brenda Wijen. De opening vindt op 7 februari om 20.30 uur plaats en de veiling start op vrijdag 28 februari om 20.30 uur. Een sneaky preview van de kolderwerken is te zien op de facebookpagina; Vreende Van de Koldergalereej.

KOLDERGALLEREEJ
Café  TRAMHALT
Maasstraat 46
Weert

Voor meer informatie stuur een mail naar: Hans Corstjens, [email protected]

BRONHans Corstjens - Buro Beeldvang
Vorig artikelStamtäöfelkes aflevering 79: ’n Aojerwets boorebedriêfke
Volgend artikelWorkshop: “Kernwaarden; hoe breng ik ze tot leven onder de medewerkers?”