Brand in woning na klus aan dakgoot in Weert

Foto via BWM

WEERT – Omstreeks 13.45 uur is de brandweer met twee blusvoertuigen en een autoladder uitgerukt naar een brand in een woning, gelegen aan de Bocholterweg te Weert. Door het afbranden van een houten oversteek aan de kap van de woning was brand ontstaan. Er zijn geen personen gewond geraakt. Buiten de (schadelijke) rook zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Bij aankomst van de brandweer was er sprake van veel rookontwikkeling. De brand die aan de buitenzijde van de kap van de woning was ontstaan, was naar binnen geslagen naar de tweede verdieping van het pand. Door snel ingrijpen van de brandweerlieden werd erger voorkomen en heeft alleen de zolderverdieping veel brand- en rookschade.

Het sein “brand meester” werd om 14.30 uur gegeven. Stichting “Salvage” die namens de verzekeraar werkt kwam ter plaatse om de bewoners bij te staan en zal bekijken of verdere schade kan worden beperkt. Ook zal bekeken worden of de woning gedeeltelijk nog kan blijven bewoond.

Vorig artikelZomerfestijn Leveroy en Outrageous Festival zijn terug
Volgend artikelRotary club Weert helpt township in Kaapstad