Extra oproep vrijwilligers Huis van Nicolaas in Weert

Huis van Nicolaas
Huis van Nicolaas in Weert

WEERT – Het aantal vrijwilligers dat zich voor de komende editie van het Huis van Nicolaas heeft aangemeld loopt helaas achter ten opzichte van andere jaren. De organisatie doet daarom een extra oproep. Speciaal voor eenieder die helpt heeft Sinterklaas een aantal leuke cadeautjes.

Het jaarlijks georganiseerde Huis van Nicolaas draait volledig op vrijwilligers. Elk jaar is het weer een flinke klus om zo’n grote groep enthousiastelingen bij elkaar te krijgen. Ook dit jaar is de organisatie nog op zoek, dus wie Sint graag een handje helpt is van harte welkom zich aan te melden. Met name op doordeweekse dagen is hulp nog hard nodig, om te voorkomen dat een of meerdere kamers in het Huis van Nicolaas gesloten moeten worden.

Cadeautjes voor vrijwilligers

Vrijwilliger zijn doe je in eerste instantie omdat je het leuk vindt en omdat je graag bijdraagt. Maar bij het Huis van Nicolaas worden vrijwilligers ook extra beloond voor hun gewaardeerde inzet. Zo wordt er dagelijks lunch met verse broodjes verzorgd en kan er onbeperkt van pepernoten geproefd worden. Alle medewerkers krijgen daarbij een uitnodiging om samen met hun gezin of vrienden het Huis van Nicolaas gratis te bezoeken tijdens een exclusieve ochtend waarbij er extra veel Sinterklaas-lekkernijen aangeboden worden. Aan het einde van het seizoen wordt er steevast een gezellig dankfeest georganiseerd, waarbij Sint en de organisatie trakteren op een hapje en drankje.

Dag van een Piet

Een Piet in het Huis van Nicolaas staat ’s ochtends om half negen paraat om de dag voor te bereiden. Na een kopje koffie samen met de andere Pieten en Sinterklaas worden dagelijks om 10.00 uur basisscholen en instanties voor mindervaliden ontvangen. Bezoekers komen van heinde en verre, dus het is altijd een feestelijke ontmoeting met heel veel enthousiaste kinderen. Als zij om 12 uur alles gezien hebben zwaait Piet de kindjes uit. Na de lunch is het Huis van Nicolaas geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Nadat alle bezoekers weer naar huis zijn kunnen de Opruimpieten aan de slag en wordt de dag uiterlijk om 18.00 uur afgesloten. De Pieten die ’s nachts niet meer de daken op gaan kunnen dan lekker uitrusten.

Huis van Nicolaas

Het Huis van Nicolaas, hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland, opent wederom de deuren in de prachtige historische omgeving van het Franciscus Huis Weert. Het evenement is in 2023 geopend van 20 november t/m 5 december, voor publiek van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en de maandagmiddagen voor mindervalideninstanties die zich daarvoor hebben aangemeld.

Meer informatie over het Huis van Nicolaas en de mogelijkheid tot aanmelden als vrijwilliger is te vinden op www.huisvannicolaas.nl/vrijwilliger.

Vorig artikelGezellig druk bij opening Albert Heijn Heerschap Haelen
Volgend artikelWeerter binnenstad viert Sinterklaasfeest