Ramon en Pascal komen voor tweede keer in actie voor Oekraïne

HEYTHUYSEN – Naar aanleiding van de Russische inval op Oekraïne vorige maand, zijn Ramon Deelen en Pascal Peulen een inzamelingsactie begonnen. Dit om hun steentje bij te dragen aan de vrouwen en kinderen die vluchten voor het oorlogsgeweld.

Oekraïne

Hun actie liep de eerste keer zo goed dat ze binnen anderhalve week alles rond hadden en vertrokken naar de Pools-Oekraïnse grens.

Bij aankomst na hun lange reis werden ze keihard geconfronteerd met de trieste realiteit. “We doen al bovengemiddeld veel en nog te weinig”. Kinderen die alleen maar een rugzakje hebben met het meest essentiële. En moeders die hun echtgenoten achterlaten in het oorlogsgebied. Niet wetende waar ze terecht komen en wat op hun pad komt.

Dit vonden Ramon en Pascal zo verschrikkelijk, dat ze nu nogmaals spullen aan het inzamelen zijn en weer willen gaan. Ditmaal met een personenbus om ook mensen te evacueren en naar het Mecc Maastricht te brengen waar vanuit daar de Oekraïnse vluchtelingen worden ondergebracht.

Donaties

Hun eerste reis hebben ze zelf bekostigd, op een aantal donaties na. Maar om dit te blijven doen en zelf te blijven financieren is voor de mannen onmogelijk. Daarom een oproep van de twee behulpzame mannen; “Help ons de mensen te helpen die vluchten voor de oorlog! En denk aan de mensen die vaak al weinig hadden, en nu helemaal niks meer hebben!”

Er is een actiepagina opgezet. Deze pagina is te vinden via: https://steunactie.nl/actie/hulpgoederen-voor-oekraine-en-evacuatie-van-vluchtelingen/-8709

Vorig artikelWeerter ondernemers leveren hulpgoederen voor Oekraïne
Volgend artikelEynder Pieck Festeyn in Nederweert-Eind krijgt tweede editie