Bomenactie in Weert: plant een boom in je tuin

WEERT – Weertenaar Mathieu Litjens ontving donderdag 20 januari uit handen van wethouder Henk van de Loo de eerste voucher van de Bomenactie Weert. Met de bomenactie helpt de gemeente Weert haar inwoners om hun tuin nog een stukje groener te maken.

Mathieu Litjens is blij met de voucher. “Ik vind het een geweldige actie. Op deze manier kan iedereen meedoen en krijg je het gevoel dat jezelf iets kunt doen aan de vergroening. Particuliere huiseigenaren en huurders kunnen een voucher aanvragen op www.heerlijkweert.nl/bomenactie en krijgen daarmee korting op de aanschaf van een boom. Wethouder Van de Loo: “Inmiddels zijn er al ruim 500 vouchers aangevraagd. Een heel mooie start om Weert nog groener te maken. Ik roep inwoners op om vooral mee te doen en een boom te planten. Ook bedrijven en instellingen, zoals scholen en verzorgingshuizen, kunnen aan de bomenactie deelnemen.”

Samenwerken aan een groene omgeving

Bomen verdienen een plek in de tuin, omdat ze: zuurstof geven, CO2 opslaan, voor schaduw en verkoeling zorgen, onderdak bieden aan insecten en vogels en de bodem levendig houden. De bomenactie is een samenwerking tussen gemeente Weert, Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man en woningcorporatie Wonen Limburg. Samen helpen ze de inwoners om daadwerkelijk de opname van CO2 te vergroten, het regenwater langer vast te houden en de biodiversiteit in jouw leefomgeving te vergroten. De vouchers kunnen tot 28 februari worden aangevraagd op www.heerlijkweert.nl/bomenactie. Daar staan ook de voorwaarden. De vouchers inleveren, kan bij tuincentrum ’t Tunnelke, tuincentrum Neerkeshoof en Intratuin.

“Wonen Limburg ondersteunt de bomenactie van harte. Ook huurders kunnen een boom in hun tuin planten en daarmee de wijk nog groener en leefbaarder maken”, vertelt Leon Piket, wijkbuurtcomplexbeheerder van Wonen Limburg.

De Bomenactie borduurt voort op de succesvolle bomenactie van vijf jaar terug, waarbij ruim 3.500 gezinnen zijn bereikt. Het doel is nu om 5.000 bomen in Weerter tuinen te planten.

Vorig artikelHet Ruremundehuis in Roermond opent de deuren voor mensen met dementie
Volgend artikelArriva Limburg: meer bussen en treinen