Elke week deelt een Weertenaar zijn of haar favoriete gerecht.
De gerechten van zestig Weertenaren zijn in 2014 door Buitengewoon Tafelen gebundeld in een glossy kookboek. Eet smakelijk!

Nagerecht


Gerecht voor 6 personen


1,5 uur bereidingstijd


Recept van Marsha Muijsers – Gerits

Ingrediënten

 • eetbare bloemen (te bestellen bijvoorbeeld bij bloematelier Mart Huygen, ze dienen onbehandeld te zijn, anders zijn ze niet eetbaar. Afhankelijk van het seizoen welke verkrijgbaar zijn)
 • roomijs
 • 4 eieren
 • 8 eetlepels suiker
 • 6 eetlepels cacao
 • 250 gram roomboter
 • 2,5 pak Maria biscuits
 • chocolade voor garnering
 • 1 eetlepel kokos

Bereiding

Arretjescake
Klop de eieren tot schuim. Smelt de boter in een pan samen met de suiker, laat afkoelen en voeg vervolgens de cacao en de eieren toe. Kruimel de Maria biscuits klein en meng al roerend door het mengsel. Zorg dat je een homogene massa krijgt.

Doe aluminium folie in de cakevorm en schep het mengsel hierin. Strijk glad en laat een nacht opstijven in de koelkast.

Bloemetjestoren
Snijd dunne plakjes van de arretjescake en steek hieruit een bloemetje met de steekvorm. Per bord heb je er twee nodig. Snijd een schijf roomijs uit, steek ook hieruit twee bloemen met de steekvorm. Stapel de cake en het ijs afwisselend op elkaar. Garneer het geheel met eetbare bloemen, cacao, chocolade. Strooi als afwerking een beetje gemalen kokos over het bord.

Theebloem- Ingrediënten

 • eetbare bloemen
 • grote bladeren thee (bijvoorbeeld Wild Tea Buds  of een soortgelijke witte thee)
 • bladeren van bijvoorbeeld kruiden of onbehandelde bloemen (bijvoorbeeld blaadjes van radijsjes)
 • 1 vanillestokje
 • kokos
 • theezakje
 • (kiezel)steentje
 • naald met wit garen
 • glazen theepot

Wijntip van Ingrid!

[wie_is_ingrid]

Rocca Dei Forti, Dolce Rosso Spumante
Een robijn rode kleur. In de neus intense aroma’s van rood fruit en in de mond is de wijn zoet en fruitig. De mousse is fijn en delicaat. Deze mousserende wijn is heerlijk aan het eind van de maaltijd, met desserts, gedroogd fruit en noten.

[vc_btn title=”Meer over deze wijn” i_type=”typicons” i_icon_typicons=”typcn typcn-wine” css_animation=”left-to-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwijnhuisweert-online.nl%2Fwijnen%2Fmousserend%2Fmousserend-wijn-italie%2Frocca-dei-forti-dolce-rosso-spumante||target:%20_blank|”]

Even voorstellen

Naam Marsha Muijsers-Gerits
Beroep Tatoeëerder, Eigenaresse Point Blank
Geboren Op 8 oktober 1982 te Weert
Woont In Stramproy
Ouders Peter Gerits en Marion Gerits-Jansen
Getrouwd met Marko Muijsers
Moeder van Caridee en Ocean
Studie Kunstacademie Willem de Kooning in Rotterdam
Drinkt Geen alcohol als zij gaat stappen
Masterclass gevolgd bij Kunstschilder Cornelis le Mair
Houdt van Schedels en bloemen
Heeft twee Sphynx katten, Bruce en Logan
Kreeg veel bekendheid door Het tv-programma Tattoo Stories

oordeel niet alleen op uiterlijk

Favoriete gerecht “Ik ben graag creatief bezig. Ik kook eigenlijk nooit, maar als ik iets ga bereiden, dan wil ik ook iets bijzonders creëren. De eetbare bloemen geven kleur aan dit gerecht. Bij mijn kleurrijke zoete toren serveer ik een bijzondere thee. Ik heb namelijk op een theezakje bloemen genaaid en hiervan een thee getrokken.”

Marko “Mijn man Marko is mijn trouwe steun en toeverlaat. Dankzij hem kan ik mijn beroep uitoefenen. Hij is de ceremoniemeester bij alle verkleedpartijtjes en cupcake festijnen. Daarnaast is hij niet alleen een goede huisvader, maar ook een harde werker. Hij is eigenaar van het bedrijf USA Wheels in Nederweert-Eind. Net zoals ik heeft hij ook van zijn passie zijn beroep gemaakt. Hij heeft namelijk een grote passie voor oude auto’s en exclusieve velgen. 

De rode draad “Tekenen is de rode draad door mijn leven. Mijn zus Hedwig en ik zijn al van kleins af aan besmet met het tekenvirus door mijn vader. Vanaf de basisschool werd er thuis veel getekend. Een andere rode draad in mijn leven zijn schedels en bloemen. Schedels helpen je eraan herinneren, dat alles vergankelijk is en dat je moet genieten van wat je hebt. Daarnaast is de schedel optisch gezien een mooi object. Het licht speelt met alle vlakken, rondingen en holtes van een schedel. Buiten schedels zijn ook bloemen een geliefd onderdeel van een tatoeage. De roos vind ik het mooiste om te tekenen. De roos heeft een mooie kern en de blaadjes van een roos gaan mooi de hoek om.”

Darkos Oneness “De meeste tatoeages, die ik zelf heb, zijn van Darko Groenhagen. Darko heeft de studio Darkos Oneness in Tilburg. Hij heeft oog voor detail, voor kleur en voor het geheel. Een tatoeage van hem is net een schilderij.”

Masterclass Cornelis le Mair “Ik heb een masterclass gevolgd bij kunstschilder Cornelis le Mair. Ik was zeer vereerd door de uitnodiging. Het klasje bestond namelijk uit bijzondere tatoeëerders van Nederland, onder wie Darko Groenhagen, Madeleine Hoogkamer, Errol (Inkstitution Rotterdam) Rinto (Rock Solid Tattoos Burgum) en Igor van Vijfeiken. Het was een buitengewone dag met een kijkje in de klassieke keuken van een Hollandse meester. Wij kregen de opdracht om een foto na te schilderen in kleur met olieverf. Ik heb mijn dochter nageschilderd. Schilderen of tatoeëren is een wereld van verschil. Bij schilderen heb je veel meer ruimte. Als ik tatoeëer, kan ik me geen enkele fout veroorloven. Als je schildert, kun je een fout weer herstellen.”

Guilty Pleasure “Mijn vader was vroeger de basgitarist van de band The Classics. De band werd opgericht in 1967 en scoorde vooral in de jaren zeventig veel hits. De grootste successen waren My lady of Spain en Yellow sun of Ecuador. Mijn favoriete nummer van de band is Gimme That Horse. Ik zong dan vroeger als klein meisje luidkeels ‘Sjimmie, Sjimmie, Sjimmie en Sjors’ in plaats van ‘Gimme, Gimme, Gimme That Horse’. Van dit nummer word ik nog steeds vrolijk.”

Twee bijzondere katten “Wij hebben in huis twee Sphynx katten, Bruce en Logan. Bruce is vernoemd naar het alter ego Bruce Wayne van Batman en Logan is vernoemd naar het alter ego van Wolverine. Dit kattenras is anders dan alle andere kattenrassen. Ze zeggen wel eens, dat een sphynx kat bestaat uit een derde deel hond, een derde deel aap en een derde deel kat. Daar geloof ik wel in. Deze katten luisteren als een hond, zijn zo behendig als een aap en zo eigenwijs als een kat.”

Tips van een tatoeëerder “Als je een tatoeage wil, moet je beseffen dat een tatoeage blijvend is. Het weghalen van een tatoeage is niet altijd even gemakkelijk. Als je de knoop hebt doorgehakt, zoek dan een professionele tatoeëerder op met een GGD-vergunning. Tegenwoordig kun je op marktplaats al een Tattoo machine kopen voor enkele tientjes. Dus wees waakzaam voor zogenaamde professionelen. Bestudeer voorafgaand goed het werk van een tatoeëerder. Tot slot moet je je niet laten beïnvloeden door trends. Een trend is zo voorbij, maar een tattoo is blijvend.”

Een bijzonder diner “Ik zou graag een keer willen dineren met tatoeëerder Paul Booth in New York. Als je naar zijn werk kijkt, dan moet hij wel een lugubere fantasie hebben. Schedels, dood en verderf zijn terugkerende thema’s. Gelet op zijn werk zal hij wel vlees lusten, dus nodig ik hem graag uit voor een dry aged steak in het beste steakhouse van New York.”

De eerste kus “Ik heb voor het eerst gezoend met Carnaval aan de achterzijde van discotheek Grand Madeira te Nederweert. Grappig, de eerste kus vergeet je nooit.”

Levenswijsheid “Oordeel niet alleen op uiterlijk. Zodra je een grote tattoo hebt, ben je anders dan de meeste mensen in de maatschappij. Ik ben me daarvan bewust. Positief of negatief, dat maakt me niet uit. Ik vind het alleen wel naar als mijn uiterlijk invloed heeft op de leefomgeving van mijn dochters.”

Levensmotto “Mijn levensmotto is ‘Life won’t wait’. Dit is een nummer van de punkrockband Rancid.”

Vorig artikelNetwerkmeeting Zakenblad 27 maart geannuleerd
Volgend artikelStamtäöfelkes aflevering 85: Zoeëdje nog oeëts kunne schaatse oppe knaal?