Horeca in België om 23 uur dicht

Nieuwe COVID maatregelen

Cafés en restaurants in België moeten om 23 uur sluiten en je mag er nog maximaal met zes aan tafel. Dat is beslist op een bijeenkomst van het Overlegcomité tussen de federale en regionale topministers. Voor de horeca, events en het nachtleven beloofde de premier opnieuw economische steunmaatregelen.

‘We moeten toegeven dat we verschalkt zijn door de besmettelijkheid van het virus’, zei premier Alexander De Croo (Open VLD) na afloop van het Overlegcomité van de federale en regionale topministers over strengere coronaregels. ‘We hebben nu een situatie die veel pessimistischer is dan de ergste scenario’s van de experten. De variant maakt ons het leven bijzonder moeilijk, we hebben tot 25.000 besmettingen per dag. En wellicht zit daar nog een veelvoud onder dat we niet zien. Ons gezondheidszorgsysteem begint te kraken. Dan moeten we ingrijpen. Onze huisartsen zijn aan het bezwijken onder een tsunami van mensen die zich moeten laten testen.’

Nieuw pakket maatregelen voor de horeca in België
Cafés en restaurants moeten de komende drie weken om 23 uur dicht. Enkel tafeltjes van maximaal zes personen worden nog toegestaan. Discotheken moeten op 15 december dicht. Ook privéfeesten zijn de komende drie weken verboden. Thuis mogen mensen wel ontvangen wie ze willen. De maatregelen gaan zaterdag in. Er is een uitzondering voor professionele events. Die kunnen vanaf maandag alleen nog zittend doorgaan.

Vorig artikelBurgemeester van Maasgouw sluit woning na aantreffen harddrugs
Volgend artikelBAL proost op de toekomst