Bijzonder wintersportweekend in de Heldense bossen

Als je je in het weekend van 8 en 9 februari in de Heldense bossen ophoudt, kun je getuigen worden van een niet alledaags verschijnsel. Sledehondenteams. De Stichting Musher.nl organiseert dan de jaarlijkse Peel en Maas Challenge.

Een groot aantal sledehondenteams uit binnen en buitenland zijn die dagen neergestreken op Mini Camping Bovensbos om zich met elkaar te meten. Op zaterdag en zondag lopen de hondenteams in verschillende klassen, (van 1 t/m 12 honden ) over een parcours om te kijken wie er het snelst is.

Schouwspel
Het is een schouwspel voor het hele gezin en bijzonder om te zien hoe mens en dier samenwerken en een geoliede machine vormen, die over de Heldense bospaden lopen. Ja lopen. Helaas is glijden er niet bij want Nederland heeft te weinig sneeuw om een wedstrijd te houden met sledes.

Deelnemers
Ook kunt u bij de deelnemers op de stake-out (camping) informatie krijgen over deze bijzondere tak van Hondensport. Tevens zullen ze u vertellen, wat hun drijfveer is om jarenlang deze intensive band aan te gaan met hun dieren en hier enorme voldoening en plezier uit te genereren. Ondanks het vele werk en de kosten die hiermee gepaard gaan.

Bijzondere wintersport
Kortom wilt u een bijzondere wintersport met eigen ogen zien dan hoeft u niet af te reizen naar het buitenland maar kan dit ook op 8 en 9 februari in de Heldense bossen in de gemeente Peel en Maas. De stichting Musher.nl nodigt u van harte uit om dit schouwspel, GRATIS, te komen bekijken. De Challenge start zowel op zaterdag als zondag om 10.00u. Er is ook een tent aanwezig waar u de nodige versnaperingen ( chocolade melk, frietjes, broodjes, frisdrank etc.), kunt kopen.

Vorig artikelScheijmans draagt sleutel voormalig terrein houthandel aan de Biest over aan de gemeente
Volgend artikelStamtäöfelkes aflevering 79: ’n Aojerwets boorebedriêfke