Herfstwandeltocht in Stramproy

herfstwandeltocht stramproy
Foto via Pixabay

Op zondag 9 oktober wordt voor de 30e keer een goed verzorgde herfstwandeltocht georganiseerd in Stramproy. Vier verschillende tochten voeren de deelnemers door het grensgebied, deels over Belgisch terrein. Het grootste deel van de routes gaat over onverharde wegen door onder andere de Stramproyse heide, natuurgebied Smeetshof en het Wijffelterbroek.

Natuurontwikkeling

Deze gebieden blijven verrassen, omdat er nog altijd gewerkt wordt aan natuurontwikkeling. Afwisselend gaan de routes door bossen, langs akkers en door kruidenrijke weilanden. Op moerassige plaatsen zijn knuppelbruggen aangelegd. Oplettende wandelaars kunnen tijdens hun tocht sporen van reeën of bevers tegenkomen of trekvogels spotten, die hier vaak uitrusten.

Rustposten

Wandelaars op de 8 km hebben één rustpost, Muysers, waar zij ook dit jaar weer de inmiddels welbekende pannenkoeken kunnen proeven. Voor wandelaars op de 15, 20 en 25 km is er naast deze rustpost nog een extra post ingericht, bij De Paddock (Kreyel).

Inschrijving

De inschrijving verloopt bij voorkeur digitaal, zodat de start sneller kan verlopen. Dit kan tot uiterlijk zaterdag 8 oktober om 18.00 uur, via de website www.wandeltocht-stramproy.nl. Je ontvangt dan per mail een inschrijfbewijs, waarmee je je bij de start aanmeldt. Het is ook mogelijk om je bij ’t Heijer Heufke in te schrijven.

Het inschrijfgeld bedraagt € 4,-. Leden van KWBN/WSVL betalen op voortoon van hun lidmaatschapsbewijs € 3,-. Bij de start en op de rustplaatsen kan alleen met contant geld betaald worden.

  • Datum: zondag 9 oktober 2022
  • Routes: ± 8, 15, 20 en 25 km
  • Startplaats: ’t Heijer Heufke, Lochtstraat 8a in Stramproy
  • Starttijd: 8 en 15 km tussen 7.30 uur en 14 uur, 20 en 25 km tussen 7.30 uur en 10.30 uur

Meer informatie: www.wandeltocht-stramproy.nl

herfstwandeltocht stramproy
Vorig artikelDierenzegening op 2 oktober in Weert
Volgend artikelAanmelding vrijwilligers jubilerend Huis van Nicolaas in Weert gestart