Geslaagd LLTB jaarcongres ‘Limburg gezond’

ROERMOND – Donderdag bezochten zo’n 550 boeren en tuinders het Limburgse Land- en Tuinbouwbond jaarcongres in Congrescentrum Het Forum te Roermond.

Onder leiding van dagvoorzitter en journalist Caroline van der Plas stond het  LLTB-jaarcongres in het teken van een aantal innovatieve ontwikkelingen binnen de sector. De onderstaande sprekers kwamen aan bod met de volgende onderwerpen.

  • Servé Hermans: ‘Hendrix Genetics is erin geslaagd de meest efficiënte legkip van de wereld te fokken. Bijna overal draait het nog om efficiëntie. Hendrix Genetica constateert dat in welvarende maatschappijen, waar voldoende kwalitatief goed voedsel is, andere afwegingen worden gemaakt.
  • Koen van Eijk: ‘Ondernemen is vooruitkijken’. Van Eijk heeft de afgelopen jaren zijn visie gevormd over waar hij over tien jaar met zijn bedrijf ‘De Witte Hoeve’ wil staan. Op zijn gemengd varkens en legpluimveebedrijf streeft hij naar arbeidsgemak en een prettige omgeving voor zijn dieren. Welzijn voor mens en dier.
  • Jan Kuijpers bouwt samen met zijn vader, oom en broer Joris aan een een rendabel vleespluimveebedrijf -met gesloten keten- voor de toekomst. Begin dit jaar kon de schop de grond om het nieuwe concept van ‘Kuijpers kip’in de praktijk te realiseren.
  • Fons Verbeek: ‘BioVerbeek kiest voor duurzaam met alternatieve energie. Compost maken via de Biomeiler in samenwerking met een buurman melkveehouder.
  • Willem Voncken mocht als akkerbouwer de waardevolle en prestigieuze Nuffield Scholarship ontvangen. Dat heeft zijn blik verruimd, hij kon zicht nog beter oriënteren op gewassen waarmee hij zich kan onderscheiden.
  • Boy Jacobs is de oprichter van Xqueeze.me hij zette hiermee een compleet nieuw en eigenzinnig product op de markt.

Daarnaast werd er afscheid genomen van hoofdbestuurders Mark Thijssen, Jan Veltmans en Peter van Melick. De nieuwe hoofdbestuurders Susanne Gortz, Peter van Dijck en Theo V Coumans werden benoemd en voorgesteld.

Vorig artikelVoor je computercursus ga je naar de bieb
Volgend artikelLeer het snoeien van jonge bomen in de gemeente Leudal