Samenwerking Global Food Group, Global Feed Mill en Nijsen company

Foto via Pixabay

Global Food Group, Global Feed Mill en Nijsen company gaan samenwerken om duurzame, circulaire concepten voor klanten te ontwikkelen. Zo zetten de samenwerkingspartners een belangrijke stap om nog meer verschil te maken in rendement én duurzaamheid voor alle betrokken partijen in de keten. In Nederland en daarbuiten. Op weg naar een volledig circulaire economie. Om deze samenwerking te intensiveren sloten de partijen onlangs een intentieovereenkomst.

Belang circulariteit

De vraag naar grondstoffen neemt wereldwijd toe. Zuiniger en slimmer omgaan met grondstoffen is daarbij cruciaal. Een volledig circulaire economie is het doel vanuit het Rijksbrede programma ‘Nederland circulair in 2050’. De ontwikkeling van circulaire initiatieven en samenwerkingen door bedrijven zorgt ervoor dat reststoffen opnieuw gebruikt kunnen worden en dat er geen afval meer zal zijn. De samenwerking tussen Global Food Group, Global Feed Mill en Nijsen company draagt daaraan bij.

Cirkel sluiten

John Geurts, algemeen directeur Nijsen company: “Wij kunnen de rest- en nevenstromen van onder andere Global Food Group-klanten verwerken tot grondstof voor pluimveevoeders.” “Global Feed Mill produceert en optimaliseert deze pluimveevoeders”, aldus Math Lemmers, eigenaar Global Food Group en Global Feed Mill. “De cirkel sluit door deze grondstoffen van Nijsen via de leghennenhouders als circulair eiproduct te leveren aan afnemers van Global Food Group, zoals bakkerijen, pastaproducenten, ijsproducenten en andere foodbedrijven. Zo maken de samenwerkingspartners nog meer verschil in rendement én duurzaamheid voor alle partijen in de keten: van agrariërs, verwerkers, voedingsindustrie tot retailers en meer. Zo geven wij vorm aan onze Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)-doelen.

Over de samenwerkingspartners

Nijsen company heeft een prominente marktpositie voor het verwerven en verwerken van rest- en nevenstromen in Europa. Nijsen maakt van reststromen uit de levensmiddelenindustrie via eigen korte ketens weer eten: Food for Feed for Food. Jaarlijks brengt Nijsen ruim 100.000 ton levensmiddelen terug in de voedselkringloop als hoogwaardig en goed benutbaar voer.

Global Food Group heeft een vooraanstaande marktpositie in Europa voor vloeibare en droge eiproducten. Global Feed Mill beschikt over de kennis om duurzame, circulaire kippenvoeders te ontwikkelen en samen te stellen voor leghennen.

Global Food Group en Global Feed Mill beheersen samen de gehele keten van kuiken tot eiproduct en kunnen zodoende zorgen voor waarborging en afstemming. De onderlinge samenwerking voor de ontwikkeling van duurzame, circulaire concepten is met respect voor en versterking van elkaars business en belangen, met ruimte voor ieders afzonderlijke groei.

Vorig artikelWaterschap Limburg neemt extra maatregelen om water vast te houden
Volgend artikelLezing van Louise Boelens over burgerberaad in Roermond