Leer het snoeien van jonge bomen in de gemeente Leudal

LEUDAL – Stichting IKL organiseert begin december in Haelen een cursus die het snoeien van jonge fruitbomen behandeld. Een jonge fruitboom moet in de eerste jaren op de juiste wijze gesnoeid worden. De manier waarop een boom in zijn jeugd wordt gesnoeid bepaalt namelijk de uiteindelijke kroonvorm.

De snoeicursus bestaat uit een avond (maandag 2 december) waarin de theoretische achtergrond wordt behandeld. Vervolgens vindt er een praktijkochtend plaats (zaterdag7 december) waarin geoefend wordt met het snoeien van de bomen. IKL zorgt voor materiaal en gereedschap.

Meedoen met deze cursus? Meld je dan aan via www.buitenkrachtlimburg.nl. Deelname is gratis.

Vorig artikelGeslaagd LLTB jaarcongres ‘Limburg gezond’
Volgend artikelHet krachtigste zonnedak van Europa komt in Greenport Venlo