Ac­tie­plan 1 mil­joen bo­men: kin­de­ren ge­ven goe­de voor­beeld

Foto: Provincie Limburg

SINT-ODILIËNBERG – Kinderen van groep acht van basisschool ’t Kempke in Sint Odiliënberg hebben vandaag de eerste 2000 bomen geplant in het kader van het 1 miljoen-bomenplan van de Provincie Limburg. Dat gebeurde op een stukje grond van de Provincie aan de Melicker Ohé.

De kinderen werden daarbij geassisteerd door gedeputeerde Hubert Mackus, wethouder Jan Smits van de gemeente Roerdalen evenals een dertigtal medewerkers van de Provincie. Elk kind heeft zijn/haar naam op een label geschreven dat met een bamboestok bij de geplante bomen werd geplaatst. Hierdoor kunnen de kinderen hun eigen geplante boom altijd terugvinden en eventueel verzorgen.

Geplant werden onder meer eik, kers, esdoorn en veldiep. Hierdoor ontstaat pal langs de Roer een nieuwe bosje van circa een halve hectare. De Melicker Ohé is een geliefd wandelgebied in de regio.

Het plan van de Provincie om in acht jaar tijd 1 miljoen nieuwe bomen te planten – voor elke Limburger één – slaat enorm aan. Veel burgers, organisaties en bedrijven omarmen het. De nieuwe bomen worden geplant in zowel natuurgebieden als het buitengebied en in dorpen en steden.

Vorig artikelBAL geeft vrijwilligers Weert gratis toegang!
Volgend artikelWinnaars Tuiny Forest pakket bekend