Roermondse binnenstad start het feestelijke seizoen met ROERMONDVOL Licht

Foto via Citymanagement Roermond

ROERMOND – De laatste maanden van het jaar worden feestelijk gevierd in de binnenstad van Roermond met de terugkeer van ROERMONDVOL Licht vanaf 10 november. Dit jaar doet de campagne zijn naam écht eer aan, want mede dankzij een unieke & hartverwarmende videoshow op het Stadhuis, feestelijke projecties op het Stationsplein en de Steenen Brug en de duizenden andere lichtjes straalt de binnenstad als nooit tevoren. Tel daarbij op een heus overdekt paviljoen op het Munsterplein en de Roermondse binnenstad is dit najaar een bezoek meer dan waard. 

Bijzondere route met videoshow en feestelijke projecties 

De binnenstad van Roermond straalt deze winter mede dankzij een heuse ROERMONDVOL Licht route. Onderdeel van deze route zijn onder andere een videoshow en diverse feestelijke projecties. Het Stadhuis van Roermond op de Markt is dagelijks vanaf 16.45 uur het toneel van een unieke, adembenemende videoshow die zich elk half uur herhaalt (laatste show 21.15 uur). Op het Stationsplein en op de Steenen Brug (aan de Roerkade) bevinden zich feestelijke projecties die deze twee herkenbare locaties extra in winterse sferen doen aanvoelen. Bij Designer Outlet Roermond vinden bezoekers behalve het herkenbare reuzenrad ook een videoshow, dus het is beslist de moeite waard om beide shows te bewonderen en de volledige ROERMONDVOL Licht route te lopen. Ook onderdeel van de route zijn een aantal verlichte XXL fotospots waarmee je een memorabele foto kunt maken. De geliefde sfeerverlichting keert bovendien terug in de winkelstraten en maakt daarmee het plaatje compleet. 

Sfeervol shoppen & voordelig parkeren 

Inkopen doen voor de feestdagen doe je dankzij het bijzondere programma van ROERMONDVOL Licht dus beslist in Roermond. Niet alleen voor een verrassend cadeau, maar ook om de lokale ondernemers te steunen. Dankzij een gunstig parkeertarief van €4,- per dag bij de parkeergarages Stationspark en Kazerneplein, bij aanschaf van een speciaal uitrijkaartje bij de deelnemende ondernemers, is een bezoek aan de binnenstad extra aantrekkelijk en een bezoek meer dan waard. 

Rolschaatsen op het Munsterplein 

Vanaf 1 december is het Munsterplein de thuishaven van de Winter Fever Arena. In dit grote, overdekte paviljoen van ruim 1500m2 in de binnenstad kunnen bezoekers iedere dag rolschaatsen en genieten van een drankje. Een bezoek aan de Winter Fever Arena is daarom ideaal te combineren met een (mid)dag shoppen, borrelen en genieten in Roermond. 

Verantwoord gebruik van energie 

Ook dit jaar houdt de organisatie rekening met het energieverbruik van de sfeerverlichting. Mede dankzij het gebruik van LED verlichting die, waar mogelijk, minder lang gedurende de dag brandt, en tijdsklokken zorgt de organisatie voor een verantwoord energieverbruik zonder in te leveren op de sfeer. 

Voor meer informatie over het feestelijke seizoen in Roermond, bezoek de website van We Are Roermond: https://www.weareroermond.com/roermondvol-licht/

Vorig artikelTicketverkoop Huis van Nicolaas in Weert gestart
Volgend artikelVastelaovendj 2024 samen in hartje Weert