Winnaars Tuiny Forest pakket bekend

WEERT – Meer dan 150 inwoners hebben zich ingeschreven voor de Tuiny Forest pakketten-actie van de gemeente Weert en IVN Natuureducatie. Inmiddels zijn de winnaars bekend en binnenkort worden er 50 Tuiny Forest pakketten uitgereikt aan inwoners van Weert. Uit de aanmeldingen zijn die locaties gekozen waar de meeste winst te behalen valt voor biodiversiteit, klimaatbestendigheid en sociale cohesie. Locaties zoals een voortuin met veel tegels of grind in een buurt met weinig groen, kregen de voorkeur.

Een Tuiny Forest voegt kleur, geur en leven toe aan de tuin. Het resultaat is niet alleen een makkelijk onderhouden minibos. Het draagt ook bij aan verkoeling tijdens hete zomers en voorkomt uitdroging van de grond en wateroverlast bij flinke regenval. Goed voor bijen, vogels én voor de mens! Tuiny Forest is een initatief van IVN.

Meer groen in Weert
Alle tuinen bij elkaar opgeteld vormen het grootste natuurpark van Nederland. Hoe mooi is het dan als we al die tuinen nóg wat groener kunnen maken? Door de Tuiny Forest-actie van de gemeente komt er alleen al in Weert nu 50 keer 6 m2 groen bij.

Wethouder Geert Gabriels: “Het is voor het eerst dat we op deze schaal werken aan het vergroenen van voortuinen. In 2017 hadden we de succesvolle plantactie met 3500 extra fruitbomen en bessenstruiken in tuinen. Nu kiezen we met Tuiny Forest voor biodiversiteit.”

Ook een Tuiny Forest in de tuin?
Heeft u niet meegedaan aan de actie óf bent u niet één van de winnaars? Ook u kunt de tuin een stukje groener maken met een kant-en-klaar Tuiny Forest pakket vol biologisch gekweekte, inheemse planten. Via www.ivn.nl/tuiny-forest kunt u zelf een pakket bestellen! Daar zit een stap-voor-stap plantinstructie bij.