Een kijk op hoogbegaafdheid 18 september lezing orthopedagoog Barbara van der Waarde Bibliocenter Weert

Een kijk op hoogbegaafdheid 18 september lezing orthopedagoog Barbara van der Waarde Bibliocenter Weert

‘Hoogbegaafd’, je hoort deze term vaak vallen, maar wat is het nu precies? Ouders van hoogbegaafde kinderen merken regelmatig dat het opvoeden moeizamer gaat dan verwacht. Hoe kan je ervoor zorgen dat hoogbegaafde kinderen de opvoeding krijgen die het beste aansluit bij hun karakter, kansen en de problemen waar ze mee te maken kunnen hebben?

Orthopedagoog Barbara van der Waarde richt zich in haar praktijk specifiek op hoogbegaafde kinderen. Zij geeft praktische tips en handvaten. Woensdag 18 september 19.30 uur bij Bibliocenter in Weert. Aanmelden via www.bibliocenter.nl. Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. Toegang 7,50 euro inclusief koffie of thee. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Ben je hoogbegaafd, dan val je buiten de standaard. Standaard opvoedadviezen werken soms helemaal niet merken ouders. Ook op school lopen leerkrachten hier tegen aan. Een hoogbegaafd kind reageert anders. Hoe sluit een goede begeleiding voldoende aan bij de behoefte van het hoogbegaafde kind?

Orthopedagoog Barbara van Waarde richt zich specifiek op hoogbegaafde kinderen. In haar manier van werken vindt zij het belangrijk dat met name het kind, maar ook de ouders, zich begrepen en gezien voelen.

VIABibliocenter
Vorig artikelWeert stad in het groen – 211/365
Volgend artikelBinnenstad Roermond krijgt oplaadpunten voor elektrische fietsen