Binnenstad Roermond krijgt oplaadpunten voor elektrische fietsen

Oplaadpunt Markt

ROERMOND – Vanaf zaterdag 27 juli heeft de binnenstad van Roermond vijf oplaadpunten voor elektrische fietsen, ook wel e-bikes genoemd. Fietsers kunnen hiermee gratis de accu van hun fiets opladen voor de duur van maximaal 60 minuten. Het oplaadcontact kan ook worden gebruikt voor het opladen van bijvoorbeeld een laptop of een telefoon. 

Het eerste oplaadpunt staat bij Markt 31, direct naast de ingang van het stadhuis. Het tweede punt staat naast de parkeerautomaat ter hoogte van huisnummer 4 aan de Markt. Het derde en het vierde punt is een wandcontactdoos in de bewaakte fietsenstalling in de Neerstraat en in het Kloosterwandplein. Het vijfde punt is een oplaadpaal die werkt op zonne-energie. Deze staat in de Molenstraat naast de fietsenrekken.

Oplaadpunt Molenstraat

Faciliteiten voor fietsers
Oplaadpunt MolenstraatDit is een aanvulling op de faciliteiten die er al zijn voor fietsers.  Zo kunnen fietsers in de Roermondse binnenstad de fiets onbewaakt stallen in een fietsenrek of gratis bewaakt stallen in een fietsenstalling. In totaal zijn er in de binnenstad van Roermond 2350 gratis fietsparkeerplaatsen. Onlangs zijn er 124 extra fietsenrekken geplaatst in de binnenstad van Roermond. De fietsenrekken staan verspreid over de binnenstad nabij de winkelpromenades. In Roermond zijn drie bewaakte rijwielstallingen aanwezig. Kijk hier voor alle locaties. Voor het stadhuis op de Markt en voor de fietsenstalling in de Neerstraat staat ook nog een fietspomp die gratis gebruikt kan worden.

Vitale stad
Deze actie maakt deel uit van het programma ‘Vitale Stad’. Roermond heeft een plan opgesteld om de binnenstad te versterken en levendig te houden. Een binnenstad om te ontmoeten, wonen, recreëren en beleven. Vitale Stad wordt gefinancierd door de Gemeente Roermond en de Provincie Limburg.

Vorig artikelEen kijk op hoogbegaafdheid 18 september lezing orthopedagoog Barbara van der Waarde Bibliocenter Weert
Volgend artikelGrenspark Kempen~Broek verwelkomt Molens met een Plus