Limburgers in bestuur DWARS, GroenLinkse Jongeren

het nieuw verkozen bestuur (Met Meerhoff onderste rij, tweede van links; Canisius bovenste rij, eerste van links)

MAASTRICHT – Lotte Meerhoff (20) uit Maastricht, en Joëlle Canisius (20) uit Heerlen zijn afgelopen zondag verkozen in het landelijk bestuur van DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks.

Meerhoff studeert aan het University College Maastricht. Het afgelopen jaar was zij voorzitter van de Limburgse afdeling van DWARS. Dit jaar zal zij aan de slag gaan als vicevoorzitter en secretaris van de organisatie. Lotte: “Het komende jaar ga ik aan de slag met het neerzetten van een sterk DWARS. Ik zorg dat intern alles goed loopt en dat we extern zichtbaar zijn. We blijven ons daarnaast inzetten voor een goed alternatief voor het leenstelsel.”

Canisius woont momenteel in Utrecht en studeert daar onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. In het nieuwe bestuur wordt zij bestuurslid Scholing & Activiteiten. Joëlle: “DWARS is meer dan een plek waar de politieke discussie centraal staat, het is ook een plek om te leren en een plek om mensen te ontmoeten. Door goede scholing en gezellige activiteiten te organiseren, wil ik hieraan bijdragen.”

Het congres van DWARS, waar dit weekend het nieuwe bestuur werd verkozen, vond dit jaar plaats in Maastricht, in Rebelle (de Augustijnenkerk). Het bestuur bestaat nu uit zeven leden en is verkozen voor een termijn van één jaar. De Utrechter Wouter Ubbink (21) werd verkozen tot voorzitter.

Vorig artikelFacebook maakt plannen bekend voor digitale wereldmunt Libra
Volgend artikelEindexpositie InBeeld 2019 in ECI Cultuurfabriek Roermond