Fortutas Heren 1 kampioen

NEDERWEERT/OSPEL – Zaterdag 13 april, in de laatste speelronde van dit seizoen heeft VC Fortutas Heren 1 het kampioenschap behaald in de 3e Klasse Nevobo. Het was al enkele weken erg spannend en door de resultaten van de afgelopen weken zou de beslissing vandaag vallen.

De Fortutas Heren, die gesponsord worden door Konings Transportbandenbouw, moesten om 13.00 uur aantreden in Maastricht voor de wedstrijd tegen het laag geklasseerde Fyrfad. Het Fortutas team liet zien dat ze zenuwen goed in bedwang konden houden en wisten de wedstrijd met 4-0 te winnen waardoor ze het kampioenschap definitief veilig gesteld hebben. Een geweldig mooie prestatie want hierdoor zal het team nu ook promoveren naar de Nevobo 2e klasse.

Nadat Fortutas in het seizoen 2015-2016 weer met een herenteam kon deelnemen in de competitie is er enkele jaren gebouwd aan een team en een 2e team. Dat heeft er nu toe geleid heeft dat Fortutas weer naar de 2e klasse  gaat. Dit is de klasse waar ze 7 jaar geleden voor het laatst uitkwamen. De basis is nu groot genoeg om vooruit te kunnen kijken op een mooi seizoen in de 2e klasse vanaf september 2019.

De felicitaties gaan naar de spelers en begeleiders van Heren 1 en naar hun invallers die ook hun bijdrage geleverd hebben in dit kampioenschap om de smalle selectie af en toe aan te vullen. Komende maandag 15 april zullen de heren om 19.15 uur gehuldigd worden in de sporthal de Bengele.

Vorig artikelTelers krijgen fors lagere prijs voor asperges
Volgend artikelRockband Scary Kids wint 31e Van Horne Pop 2019