Rockband Scary Kids wint 31e Van Horne Pop 2019

De jonge rockband Scary Kids uit Nederweert is vrijdagavond 12 april, in een goed gevulde De Bosuil, de grote winnaar geworden van het 31e van Horne Popfestival. De bands Out of this World en Raem eindigden op de tweede en derde plek. Winnaar bij de duo’s werd ‘Dopamine’.

In totaal deden vijftien bands mee, afkomstig van de Philips van Horne, Het Kwadrant en Het College.

Enkele citaten uit het juryrapport over de winnende band ‘Scary Kids’:

  • nog wat meer werken aan de levendigheid op het podium en het komt helemaal goed
  • zang is nog een beetje te braaf en basgitarist mag van mij zonder plectrum spelen
  • Top optreden; vette sound
  • Wanneer is het volgende concert? Super.

Naast de van Horne Pop trofee hebben de jongens van Scary Kids ook prijzen gewonnen in de vorm van optredens in Café  de Hermeneij, Gartenfest, Raadpop en een optreden in het voorprogramma van de Hilbilly Moonshiners Bluegrassband.

Hoge kwaliteit
De jury bestond deze editie uit vijf ervaren muzikanten: Rob Knoop (Raadpop), Martijn Smolenaers (bassist, raadslid gemeente Weert), Sven Heijman (docent muziek en trompettist), Eric de Vries (docent economie en gitarist) en Teun Stienen (oud-VHP’er). De juryleden waren zeer te spreken over de kwaliteit van deze 31 editie.

Vorig artikelFortutas Heren 1 kampioen
Volgend artikelIJssalon Florence eindigt op 3de plaats tijdens Gelato Festival Next Generation 2019