Jubileum proklamatie Ospelse carnavalsverenigingen

OSPEL – Tijdens de Prinsenreceptie van Bert I van de Vlikkestaekers in Ospel 
zondagnamiddag werd bekend dat zijn proklamatie een jubileum exemplaar 
is. Het is de 7 x 11e = 77ste proklamatie die Sjef Geuns voor Ospelse 
carnavalsverenigingen in de loop der jaren heeft opgesteld.

7 x 11e = 77ste proklamatie

In 1961 en 1962 stelde hij zijn eerste proklamaties op voor Prins Wiel I  (Frenken) en Prins Wiel II (Schroijen) van de oorspronkelijke vereniging  De Vlikkestaekers, die in 1962 hun activiteiten beëindigden.

Toen De Törfstaekers in 1963 de Ospelse vastenavond viering overnamen en zich  bij café-zaal De Port in de Peel – thans De Dorpsherberg – vestigden,  klopten zij ook bij Sjef Geuns aan voor het opstellen van de prinsen  proklamatie, die hij van 1963 tot het einde van het tijdperk van die  vereniging in 1990 26 maal samenstelde. Inmiddels beleefden de  Vlikkestaekers in 1970 een herstart bij café-zaal Bi-j Teune – nu Het  Peeljuweel – en ging Sjef opnieuw voor hen aan de slag met prinsen  proklamaties.

Dit jaar voor de 49e Prins Bert I.

Leer HIER >>  de proklamatie

Lees ook het eerder verschenen bericht:

Prins Bert I nieuwe prins Vlikkestaekers Ospel

Vorig artikelHarmonie Ospel en Harmonie Nederweert repeteren voortaan samen
Volgend artikelDe Vrijbuiter opent opnieuw vestiging in Roermond