Prins Bert I nieuwe prins Vlikkestaekers Ospel

OSPEL – In een bomvol Peeljuweel in Ospel is zaterdagavond 12 januari 2019 de 48-jarige Bert Jacobs uitgeroepen als nieuwe prins van de Vlikkestaekers uit Ospel. Bert is de 49e prins van de Vlikkestaekers en zal als Prîns Bert I dit jaar voorop gaan.

“Neet te bang, dit jaor ‘ne Prîns van Bieële Zjang…..!!!”.

Bert is in het dagelijkse leven werkzaam op het varkensfokbedrijf van Koen Beerens in
Nederweert-Eind. Af en toe steekt hij ook nog de helpende hand toe op het kalkoenenbedrijf van broer Hans. Bert heeft als hobby’s skieën, uitgaan, concerten en festivals bezoeken en uiteraard “vastelaovendj” vieren. Dit laatste doet hij al enkele jaren als vast lid van de Raad van Elf van V.V. De Vlikkestaekers.

Als Oranje in het buitenland voetbalt dan zijn er weinig wedstrijden waarbij Bert niet als trouwe supporter op de tribune zit. En één keer per jaar in augustus organiseert hij samen met zijn vriendengroep de befaamde “Krattefuif”. Binnen V.V. De Vlikkestaekers is Bert medeorganisator van het “Klöppelebâl”. Prins Bert I heeft de orde van “ ’t kretje ” ingesteld en zal regeren onder het motto: “Neet te bang, dit jaor ‘ne Prîns van Bieële Zjang…..!!!”.

Op zondag 27 januari 2019 houdt Prins Bert I zijn prinsenreceptie bij het Peeljuweel in Ospel. Iedereen is vanaf 13:00 welkom.

Vorig artikelPreens Jos I van V.V. Vreug of Laat
Volgend artikelAuto met meerdere Personen te water in Bergen