Voor het 558ste jaar een nachtmis bij de Franciscanen in Weert

WEERT – Op maandagavond 24 december wordt voor het 558ste opeenvolgende jaar een nachtmis bij de minderbroeders franciscanen in Weert opgedragen. 

Voorganger tijdens de mis is de gardiaan van de minderbroeders Franciscanen pater Gerard Heesterbeek. Ook dit jaar verzorgt het koor Creatura weer voor de muzikale opluistering. Na afloop is er voor de bezoekers aan de nachtmis glühwein en kerstbrood. Aanvang 19.00 uur.

Van slechts 13 van de 57 middeleeuwse kloosters in Nederland is de kerk bewaard. Acht kerken worden nog voor de eredienst gebruikt, waarvan de Paterskerk in Weert de enige middeleeuwse kerk is die door de oorspronkelijke orde, de Franciscanen sinds 1461 nog gebruikt wordt.

 

Vorig artikelEngelse kerstliederen in de Paterskerk
Volgend artikelH&M naar Weert, C&A bouwt winkel om naar nieuw concept