Reuma, en nu?

Esther Hendrix, acupuncturist in Ell

ELL – Esther Hendrix was in de bloei van haar leven toen ze het te horen kregen: Ze had reuma. De diagnose kwam als een donderslag binnen bij de 25-jarige Esther. Het betekende dat ze direct moest stoppen met paardrijden, de bezigheid die haar de meeste energie gaf. Ze dacht meteen: ‘Hier wil ik vanaf’. Het kwam niet in haar op om toe te geven aan haar klachten. Vanaf dag één is ze gaan uitzoeken hoe ze de reuma kon overwinnen. Goed nieuws: Het is haar gelukt! Momenteel heeft ze haar eigen praktijk voor Natuurgeneeskunde en heeft ze het e-book Reuma, en nu? uitgegeven om anderen te kunnen helpen met haar ervaringen.

Na de diagnose ging Esther snel achteruit. ‘Op een gegeven moment moest mijn vriend mij in de nacht regelmatig omdraaien’ vertelt ze in haar e-book. Omdat ze de voorgeschreven medicijnen niet kon verdragen, ging ze homeopathische middelen en acupunctuur tegen de pijn gebruiken. Dit hielp haar enorm. Het stilliggen was niets voor haar, dus ging ze zich verdiepen in Natuurgeneeskunde. Ze paste haar voedingspatroon aan en behandelde haarzelf. Zodra het mogelijk was startte ze langzaam met oefeningen: van slechts één meter lopen tot weer kunnen paardrijden. Het herstellen ging in een langzaam tempo, maar ze hield vol. Na 5 jaar had de reumatoloog goed nieuws: De ontstekingswaarde in haar bloed was weer helemaal op orde; de reumafactor was uit haar lichaam verdwenen.

Esther was ontzettend blij dat ze genezen was en weer een steentje bij kon dragen aan de maatschappij. Daarom is ze haar eigen praktijk begonnen, Natuurlijk Esther. Zodra je hier binnenkomt merk je direct dat ze al haar positieve energie hierin gestopt heeft. Ze weet zelf wat het is om rond te lopen met klachten die je beperken in het leven. Daarom wil zij zoveel mogelijk mensen helpen met haar behandelingen. Ze is begripvol en doelgericht. Binnen één behandeling merk je al het verschil.

Al haar tegenslagen uit het verleden heeft ze omgezet naar iets positiefs: eerst haar praktijk, nu een e-book. Ze heeft haar ervaringen en alle tips die haar geholpen hebben op een rijtje gezet. Zo hoopt ze mensen goede handvatten te geven om zelf aan de slag te gaan met hun klachten. Het e-book Reuma, en nu? bevat precies de informatie die je als reumapatiënt nodig hebt, niet meer niet minder. Zonder poespas vertelt Esther hoe iemand zijn leven met reuma weer leefbaarder kan maken.