Startschot de ‘week van het vergeten kind’ met zaaien vergeetmenietjes

WEERT – Sinds 1989 is 20 november wereldwijd de Dag van de Rechten van het Kind. De Verenigde Naties en Unicef namen die dag een verdrag aan om de rechten van kinderen overal ter wereld te beschermen. Bijna alle landen hebben dit verdrag ondertekend. Helaas worden de rechten van kinderen nog op veel plaatsen in de wereld geschonden. Miljoenen kinderen hebben geen veilig en gezond leven. Ze krijgen geen onderwijs, ze hebben geen onderdak en ze hebben honger. Onderwijsstichting Eduquaat besteedt sinds jaren met alle scholen aandacht aan het onderwerp. 

Helaas gaat het ook in Nederland niet goed met heel veel kinderen. Om die reden heeft Eduquaat dit jaar gekozen voor ‘Het Vergeten Kind’. Deze stichting zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen in Nederland die niet in hun eigen bedje kunnen slapen, verwaarloosd worden of nog erger: mishandeld worden. Ook voor die kinderen die wel thuis wonen maar waar ze geconfronteerd worden met ernstige problemen.

‘Het Vergeten Kind’ organiseert sportweekends, vakantie- en talentkampen en uitstapjes zodat de kinderen zich even echt kind kunnen voelen. Er wordt ook gewerkt om situaties duurzaam en structureel te kunnen verbeteren.

Kinderen bezig met het zaaien van vergeet-me-nietjes op 20 november.

Op 20 november zijn op alle scholen vergeet-me-nietjes gezaaid en is het startschot gegeven voor de actieperiode die loopt 21 december (begin kerstvakantie).
Iedere school heeft eigen acties die variëren van sponsorloop, mandarijnenverkoop, kaartenacties, en spullen maken en verkopen tijdens kerstmarkten samen met de bewoners van het woonzorgcomplex.

Op 28 januari 2019 start de landelijke week van ‘Het Vergeten Kind’. De voorlopige planning is dat op dinsdag 29 januari op basisschool St. Jozef aan de stichting een cheque wordt uitgereikt voor het bedrag dat de acties hebben opgeleverd.

Vorig artikelFietsers komen in botsing met een vuilniswagen 1 zwaargewonde in Nederweert
Volgend artikelReuma, en nu?