Ruben van der Kruis winnaar Nationale SchildersVakprijs 2018

MAARHEEZE – Door zowel de vakjury als het publiek is zijn project ‘Wijnhuis Beaugrim’ te Weert verkozen tot winnaar van de Schildersvakprijs in de categorie Onderhoudsschilderwerk. Een fantastische bekroning op het werk van de 37-jarige vakschilder uit Maarheeze.

Wijnhuis Beaugrim is gevestigd in de rijks-monumentale boerderij Jankushoof te Weert. Het schildersbedrijf Van der Kruis Vakschilders is in het voorjaar gestart met het schilderwerk van de in slechte staat bevonden boerderij. De modernste schuurtechnieken en diverse houtrotreparaties waren nodig alvorens de boerderij in haar drie oorspronkelijke kleuren, olijfgroen/zwart, mosterdgeel en schelpwit, kon worden teruggebracht. De opdrachtgever had de wens een spekachtige uitstraling te krijgen op de kozijnen. Daarom is er gekozen om het pand in zijn geheel met de kwast te schilderen in een gesiliconiseerde lak. Zodat je een authentiek, stroperig effect krijgt.

De vakjury was lovend over zijn prestatie:,, De winnaar heeft meer dan uitstekend werk geleverd, hij heeft al zijn kennis en kunde ingezet en dat is veel’’, aldus de juryvoorzitter.

Schildersvakprijs
In oktober werd bekendgemaakt dat Ruben één van de negen genomineerden was. Vanaf dat moment kon ook het publiek haar stem uitbrengen via de site van de Nationale Schildersvakprijs. In totaal zijn er meer dan 4000 stemmen uitgebracht, waarbij een voorkeur uitging voor het werk van Van der Kruis Vakschilders. Afgelopen donderdag 22 November vond de zenuwslopende finale in Utrecht plaats en niet één maar twee eerste prijzen gingen met de trotste winnaar mee naar Maarheeze.

De nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt jaarlijks uitgereikt door Eisma Bouwmedia, uitgever SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl. Ter bevordering van het kwaliteitsbewustzijn in de schilder en onderhoudsbranche ter promoting van kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden. In totaal worden er zes prijzen uitgereikt in 3 categorieën. De juryprijs en de categorieprijzen worden bepaald door een vakkundige jury. De winnaar van de publieksprijs is het project met de meest aantal stemmen van het publiek.

Vorig artikelReuma, en nu?
Volgend artikelHerstel kerktoren Ospel voltooid