Kerstconcert RICK’s Clarinet Choir in Abdijkerk Thorn

THORN – In 2023 is RICK’s Clarinet Choir (RCC) nog twee keer te beluisteren, namelijk op 10 december op de beroemde Kerstmarkt in Thorn en voorafgaand aan de Kindermis op kerstavond in Weert.

Kerstmarkt Thorn

De kerstmarkt in de historische kern van Thorn, op zondag 10 december, vindt voor de 28e keer plaats. Hij is volledig ingericht in kerstsfeer in de stijl van de tijd van Charles Dickens. Voor de muzikale omlijsting vinden er op meerdere plaatsen concerten plaats. Zo zijn er o.a. de Abdijconcertino’s in de Abdijkerk (Kerkberg 2, Thorn), waar het RCC van 13.15 tot 14.00 uur optreedt onder leiding van Lieke Krantzen. Op de kerstmarkt zijn zo’n 70 stands met kerstdecoraties, antiek, handgemaakte sieraden en nog veel meer. De entree voor deze markt, die van 11.00 tot 17.00 uur duurt, bedraagt € 3,50.

Het kerstconcert is geschikt voor alle leeftijden. Muziekstukken die gespeeld worden zijn onder andere het uit de film The Snowman bekende Walking in the Air van de Engelse componist en pianist Howard Blake en Deck the Halls in een arrangement van de Amerikaanse a capella groep Pentatonix. 

RICK’s Clarinet Choir

In RICK’s Clarinet Choir spelen zo’n 15 klarinettisten op klarinetten van verschillende formaten. Daarnaast bespeelt een slagwerker het drumstel en diverse percussie-instrumenten. Een ideale manier dus om op een aangename manier kennis te maken met de verschillende leden van de klarinetfamilie, variërend van de kleine es- tot de grote bas- en contra-altklarinetten.

Meer informatie over het Clarinet Choir is te vinden op www.rickraakt.nl/clarinetchoir.

Vorig artikelKerstconcert King all Glorious in Weerter Paterskerk
Volgend artikelMinidocu met de laatste Birgittijnse slotzuster