Burgemeester Evers reikt ‘Brandweerkoffertje’ uit aan eerste baby van oktober

NEDERWEERT – Burgemeester Henk Evers van de gemeente Nederweert reikte op woensdag 31 oktober samen met brandweerpost Nederweert een speciaal ‘Brandweerkoffertje’ uit aan de familie Hogenstein–van de Kleut ter ere van de geboorte van hun kind. De familie deed deze maand als eerste aangifte van de geboorte van zoon Sven. Het gezin krijgt het koffertje in het kader van de Nationale Brandpreventieweken. Tijdens deze weken brengt de brandweer brandpreventie extra onder de aandacht bij kersverse ouders.

In oktober zijn de jaarlijkse Brandpreventieweken. Onder de campagnenaam ‘Maak van je roze wolk, geen rookwolk’ hoopt Brandweer Limburg-Noord tot een brandveilige generatie te komen. Door al te beginnen bij de geboorte van een kind wil de brandweer alle kinderen laten opgroeien in een brandveilige omgeving.

Geboortekoffertjes en geboortetasjes
De geboorte van een baby verandert je leven. Gewoontes worden doorbroken, nieuwe komen er voor in de plaats. Voor (jonge) ouders is het belangrijk stil te staan bij de veiligheid van kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. De brandweer, gemeente en GGD helpen daarbij.

De ouders van de eerstgeborene in oktober krijgen van de burgemeester een speciaal ‘Brandweerkoffertje’ met daarin een rookmelder, handige tips en een presentje. Alle andere papa’s en mama’s krijgen in de maand oktober een geboortetasje, met daarin tips en een leuk presentje, uitgereikt door medewerkers van het consultatiebureau. Zo worden ouders geholpen om de brandveiligheid in hun woning te vergroten.

Kans op succes groot bij aanstaande en jonge ouders
Jong geleerd is oud gedaan. De kans dat een boodschap over brandveiligheid  ‘binnenkomt’ én leidt tot verandering bij deze doelgroep, is dan ook groter.  Medewerkers van verschillende kraamzorgorganisaties en jeugdgezondheidszorg hebben als onderdeel van de campagne een ambassadeurstraining brandveiligheid gehad. Zij zijn daardoor in staat om specifiek in de maand oktober, maar ook daarna, jonge gezinnen te voorzien van tips en adviezen over brandveiligheid.

Vorig artikelBurgemeester Heijmans reikt ‘Brandweerkoffertje’ uit aan eerste baby van oktober
Volgend artikelSubsidieregeling SamenDOOR! schooljaar 2018-2019 open voor aanvragen