Burgemeester Heijmans reikt ‘Brandweerkoffertje’ uit aan eerste baby van oktober

WEERT – Burgemeester Jos Heijmans van gemeente Weert bezocht woensdag 31 oktober de ouders van baby Rayan. De burgemeester overhandigde die dag, samen met de brandweerpost Weert, persoonlijk een ‘Brandweerkoffertje’ aan de kersverse ouders. De familie deed deze maand als eerste aangifte van de geboorte van zoon Rayan. Het gezin krijgt dit ‘Brandweerkoffertje’ in het kader van de Nationale Brandpreventieweken. Tijdens deze weken brengt de brandweer brandpreventie extra onder de aandacht bij kersverse ouders.

In oktober zijn de jaarlijkse Brandpreventieweken. Onder de campagnenaam ‘Maak van je roze wolk, geen rookwolk’ maakt Brandweer Limburg-Noord een start om te komen tot een brandveilige generatie. Door al te beginnen bij de geboorte van een kind wil de brandweer alle kinderen laten opgroeien in een brandveilige omgeving.

Geboortekoffertjes en geboortetasjes
Voor jonge ouders is het belangrijk stil te staan bij de veiligheid van kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. De brandweer, gemeente en GGD helpen daarbij. De ouders van de eerstgeborene in oktober krijgen van de burgemeester een speciaal ‘Brandweerkoffertje’ met daarin een rookmelder, handige tips en een presentje. Alle andere kersverse ouders krijgen in de maand oktober een geboortetasje, met daarin tips en een leuk presentje, uitgereikt door medewerkers van het consultatiebureau. Zo worden ouders geholpen om de brandveiligheid in hun woning te vergroten.

Kans op succes groot bij aanstaande en jonge ouders
De geboorte van een baby verandert je leven. De behoefte aan informatie bij aanstaande en kersverse ouders is groter. Er verandert veel in het dagelijkse leven, waardoor oude gewoontes worden doorbroken en er nieuwe voor in de plaats komen. De kans dat een boodschap over brandveiligheid  ‘binnenkomt’ én leidt tot verandering bij deze doelgroep, is dan ook groter.  Medewerkers van verschillende kraamzorgorganisaties en jeugdgezondheidszorg hebben daarnaast een ambassadeurstraining brandveiligheid gehad. Zij zijn daardoor in staat om specifiek in de maand oktober, maar ook daarna, jonge gezinnen te voorzien van tips en adviezen over brandveiligheid.

Vorig artikel190 bomen langs Leveroysedijk verdwijnen
Volgend artikelBurgemeester Evers reikt ‘Brandweerkoffertje’ uit aan eerste baby van oktober