Negen gevarieerde koren tijdens korenfestival Nederweert!

Shantygroep Aan Paol 60

NEDERWEERT – Op zondag 17 juni van 13.00 tot 18.00 uur vindt op verschillende plekken in het centrum van Nederweert een zeer divers korenfestival plaats.

Shantygroep Aan Paol 60 bestaat 15 jaar en viert dit jubileum met een bijzonder korenfestival. De maar liefst negen deelnemende koren zijn bekend. Het belooft een gezellige middag te worden vol muziek van lekkere meezingers tot mooie luisterliedjes onder het genot van een lekker hapje en drankje.

Deelnemende koren

 • Equal Voices uit Nederweert
 • Gemengd koor Milagri uit Leveroy
 • Shantykoor De Maashave uit Grubbenvorst
 • Shantykoor The Salty Dogs uit Mierlo
 • The Ray Stabbing Singers uit Weert
 • Zanggroep Young Forever uit Nederweert-Eind
 • Zangkoor Switch uit Leende
 • ZusenZo uit Nederweert
 • Jubilerende Shantygroep Aan Paol 60

Laat je meevoeren op de muziek van Van Adèle, Guus Meeuwis tot Bon Jovi. En van Billy Joel, Christina Aguilera tot The Beatles. Van Drunken Sailor tot Meisje, ik ben een zeeman. Ofwel van allerlei soorten popmuziek tot diverse zeemansliederen. Kom je ook meezingen en/of luisteren?

Programma

 • Om 13.00 uur is de officiële opening door burgemeester Evers op het horecaplein
 • Na de opening gaan de deelnemende koren on tour langs de drie verschillende podia bij het horecaplein, Wub’s pub en Zaal Centraal en in bij De Pinnenhof.
 • Om 18.00 uur is er een afsluitende samenzang op het plein bij Lambertushof

De deelnemende koren treden op iedere locatie op. Dat wil zeggen dat je als bezoeker de koren kunt volgen. Of je beluistert alle koren op één locatie. Uiteraard kun je bij de betreffende horecagelegenheden terecht voor een lekker hapje en drankje.

Aan dit korenfestival verlenen Zaal Centraal, Restaurant Bi-j Siem, Restaurant Diverso, IJssalon Florence, Café Matchpoint, Café De Kleine Winst, Guulke eten & drinken, De Pinnenhof en Gemeente Nederweert hun medewerking.

Shantygroep Aan Paol 60
Shantygroep Aan Paol 60 ontstond 15 jaar geleden. Het is een groep van ongeveer 40 mannelijke zangers in de leeftijd van 55 tot 84 jaar. Ze treden op met eigen muzikale begeleiding waaronder de enige dame in het gezelschap.

Shanty
Shanty’s zijn zeemansliederen ook wel matrozenliederen genoemd. De werkliederen werden gezongen tijdens het werk aan boord bijvoorbeeld tijdens het hijsen van de zeilen. Ook zong men deze liederen na het werk op het schip voor vermaak. Vaak wordt er met een voorzanger de zogenaamde shantyman, gezongen. De zogenaamde bemanning zingt dan het refrein. Bekende liederen zijn bijvoorbeeld The Drunken Sailor, Bananaboatsong en Meisje, ik ben een zeeman.

Aan Paol 60
De naam is afgeleid van een betonnen markeringspaal langs de Zuid-Wilemsvaart met het getal 60 ingegoten. De paal staat langs de Zuid-Willemsvaart in Nederweert precies op 60 km van Maastricht (het begin van het kanaal) en 60 km naar Den Bosch (het eindpunt van het kanaal). Nederweert was ooit een belangrijke plek aan de handelsroute over het kanaal met name voor het vervoer van turf en stro. www.aanpaol60.nl

Vorig artikelKoor Giocoso uit Weert scoort in landelijke finale
Volgend artikelDorpsplein in Thorn omgetoverd tot kleurrijke eetgelegenheid