Koor Giocoso uit Weert scoort in landelijke finale

Koor Giocoso uit Weert

WEERT | HENGELO – Het koor Giocoso uit Weert heeft op zaterdag 2 juni goed gepresteerd in de landelijke finale van het Nederlands Koorfestival in Hengelo (Overijssel). Met een tweede plek en een stimuleringsprijs voor beste jeugdkoor keerden de meiden tevreden huiswaarts.

Afgelopen zaterdag vond de grote finale van de belangrijkste korencompetitie in Nederland plaats in de schouwburg van Hengelo. Hier streed het koor met maar liefst 14 andere finalisten uit het hele land om de titel ‘Koor van het jaar 2018’. Het popkoor Maze uit Rotterdam behaalde deze felbegeerde plek en Fusion uit Sittard nam de bronzen notering mee terug naar Limburg.

Naast de tweede plek in de competitie ontving Giocoso een stimuleringsprijs voor       ‘Beste Jeugdkoor van Nederland’  aangeboden door Koornetwerk Nederland. Ook het publiek was enthousiast. Op een aantal stemmen na behaalde Giocoso bij de publieksprijs een tweede plek.

Giocoso plaatste zich voor de landelijke finale in oktober 2017, toen zij de titel ‘Beste Koor van Limburg” in de wacht sleepten. De meiden in leeftijd van 18 t/m 27 jaar zingen voornamelijk (licht) klassiek repertoire onder leiding van dirigente Rita Scheffers. De afgelopen jaren behaalden zij goede resultaten tijdens nationale en internationale competities in o.a. Riga (Letland).

Kijk voor meer info op www.giocoso.skgweert.nl of vind Giocoso op Facebook en Instagram.

Vorig artikelNieuw: LSD Festival back to school edition!
Volgend artikelNegen gevarieerde koren tijdens korenfestival Nederweert!